Стрељаштво: Jуниори пробиjаjу лед

БОЛОЊА, 14. септембар (ССС) – У Болоњи овог викенда почиње Првенство Европе малокалибарским оружjем.

 juniori srbije na treningu.jpg

Такмичарски програм отвараjу jуниори и jуниорке. Србиjу на шампионату у омладинскоj конкуренциjи представља шесторо стрелаца, а сви ће се такмичити у недељу. У троставу за мушкарце (3 пута 40 метака) учествоваће Марко Ивановић, Алекса Митровић и Димитриjе Гаћеша. У истоj дисциплини за jуниорке на ватрену линиjу излазе Мариjа Коларевић, Лара Цанић и Ивана Марић.

 

За осам места у финалу тростава за jуниоре бориће се 35 стрелаца из 16 земаља. Осам репрезентациjа ће имати комплетне трочлане тимове и надметаће се и у екипном пласману. Екипа Ивановић, Митровић, Гаћеша jе недавно, на jедноj од наjважниjих проба за шампионат Европе, на турниру у Плзењу поставила екипни државни рекорд 3.483 круга и замало остала без медаље.

 

Такмичење jуниорки у троставу jе jош масовниjе, jер приjављене су 44 девоjке из 18 држава. У борби за екипни пласман учествоваће 12 селекциjа.

 

-Први утисци о првенству су повољни, услови за тренинге и такмичење су прилично добри – казао jе после првог тренинга Иван Маноjловић, члан стручног штаба ССС.

 

Уз Маноjловића, у стручном штабу jуниорске репрезентациjе су Саша Икер и тренер по позиву Дарко Jовановић.

 

Омладинска селекциjа Србиjе jе претходница нашег сениорског тима, коjи ће наредне седмице, у две групе, стићи у Болоњу.

 

Сениорски шампионат Старог континента почиње у понедељак. Наши стрелци ће учествовати само у олимпиjским дисциплинама, коjе су на програму у петак и суботу. Узданице Србиjе у сениорским такмичењима су Зорана Аруновић, Jасмина Миловановић (обе МК спорт пиштољ), Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Ивана Анђушић Максимовић, Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић и Миленко Себић (сви МК пушка тростав).

Tagovi

Komentari (0)