Стрељаштво: Jасмина Миловановић на финалу Светског купа

БЕОГРАД, 7.новембар (ССС) – Српски стрелци краjем следеће седмице крећу у кинески град Путjен где ће од 17. до 23. новембра  учествовати на финалу Светског купа.

 Jasmina Milovanovic Rio.jpg

Нашу земљу ће представљати петоро репрезентативаца, али састав jе нешто измењен у односу на првобитни, обjављен почетком септембра по завршетку квалификациjе за турнир у Кини.

 Jasmina-Milovanovic.JPG

Бобана Момчиловић Величковић, коjа се пласирала за финале СК ваздушним пиштољем jе отказала учешће на такмичењу, паузираће током првог дела сезоне због здравствених разлога. 

Шансу уместо Бобане Момчиловић Величковић добила jе Jасмина Миловановић. 

Наиме, Миловановићева, коjа jе на последњем овогодишњем СК у Рио де Жанеиру освоjила бронзу ваздушним пиштољем, jе била прва „испод црте“ квалификованих такмичарки. После одустаjања колегинице из репрезентациjе накнадно уврштена на листу учесница.

Србиjу ће на финале СК у Путjену представљати: Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), Андреа Арсовић (ваздушна пушка), Jасмина Миловановић (ваздушни пиштољ), Дамир Микец (ваздушни пиштољ), Миленко Себић (МК пушка тростав).

Право учешће на турниру у Путjену стекли су браниоци златних медаља са претходног финала Светског купа, одржаног 2017, осваjачи одличjа на Светском првенству у Чангвону прошле године и jош 14 стрелаца према бодовима скупљеним на турнирима СК у 2018. и 2019. Рачуна се само такмичење на коме стрелац скупио наjвише бодова, поени са више турнира се не сабираjу.

Прошле сезоне финале СК ниjе одржано, jер jе одлучено да се убудуће завршни турнир Светског купа организуjе сваке непарне године, а не сваке сезоне (као што jе то било од 1988. до 2017).

Андреа Арсовић jе пласман на финале обезбедила као осваjач Кристалног глобуса за триjумф на финалу СК 2017. у Болоњи,  Зорана Аруновић као светски вицешампион, а остали српски стрелци на основу прикупљених бодова.

Андреа Арсовић и Дамир Микец ће последњу проверу пред турнир у Путjену имати наредног викенда на турниру „Салона куп“ у Солину , краj Сплита, на коме ће учествовати неколико наших репрезентативаца. Уз Арсовићеву и Микеца, Србиjу ће представљати и Сања Вукашиновић, Милутин Стефановић,  Мариjа Малић, Душко Петров...

Tagovi

Komentari (0)