Стрељаштво: Бољи услови за нове успехе

БЕОГРАД, 21. jун (ССС) – Скупштина Стрељачког савеза Србиjе jе на данашњоj редовноj годишњоj седници, одржаноj у Сали Градске општине Нови Београд, усвоjила извештаjе о раду ССС у прошлоj години и програм рада за 2019.

 skupstina-SSS.JPG

Чланови Радног председништва Скупштине били су Ненад Путник, председник ССС, Jасна Шекарић, и Миомир Спасоjевић, а у раду им jе помагао Ненад Петковић, генерални секретар Савеза.

 

Ненад Путник, председник ССС, jе сумираjући учињено у 2018, истакао да jе Савез минуле године имао много активности, како на такмичарском тако и на организационом плану.

 Radno-predsednistvo_Miomir_Spasojevic_Jasna_Sekaric_generalni_sekretar_Nenad_Petkovic.JPG

Издвоjио jе неколико наjважниjих активности. Усвоjен jе нови Правилник о стручном раду, коjи , како jе истакао Путник, ствара предуслове за боље функционисање Савеза. Прецизниjе су дефинисане улоге и везе свих учесника у стручном раду, посебно на релациjи Стручни штаб, спортски директор, Управни одбор.

 

Претходна година jе била jедна од наjуспешниjих  што се тиче активности Савеза у обезбеђивању спонзора. Наглашено jе да jе Стрељачки савез Србиjе прошле године, уз подршку председника Републике Србиjе Александра Вучића и министра за омладину и спорт Вање Удовичића, добио генералног спонзора „Телеком Србиjе“, с коjим jе потписан двогодишњи уговор. Савез jе, наведено jе у извештаjу, потписаним уговором добио додатна средства коjа му омогућуjу реализациjу програма у пуном капацитету, а и средства од коjих ће и удружене чланице имати значаjну корист.

-Недавно смо са представницима „Телекома“ разговарали о потписивању анекса уговора о наставку сарадње и у наредноj, олимпиjскоj години – казао jе Пурник.

Пулу спонзора ССС, су се прикључили и произвођач мунициjе „Х енд Н“, произвођач стрељачке оптеме „Сауер“, предузеће „Ђак“, очна клиника „Милош“, а настављена jе сарадња и са произвођачем мунициjе „Или“.

Реализовано jе неколико активности у програму помоћи удруженим чланицама, попут донациjе мунициjе, опреме, организовања курса Тренерске академиjе Светске стрељачке федерациjе, коjи jе бесплатно похађало више од 20 српских тренера.

-Доста тога jе урађено на решавању вишедецениjског проблема нашег стрељаштва, а то jе питање обjеката.Тренутно jе у поступку реализациjа планова изградње или обнављања неколико стрелишта – казао jе Путник.

До маjа следеће године требало би да буде завршено затворено стрелиште за ваздушно и малокалибарско оружjе у националном тренажном центру у Кошутњаку. У продецуди jе израда документациjе за почетак радова на стрелишту Царева ћуприjа. Стрељачки клуб Ниш jе, уз помоћ града, добио нову стрељану, а ССС ће, уз помоћ Министарства омладине и спорта и Олимпиjског комитета, настоjати да стрелиште опреми електронским метама. Ускоро се очекуjе и почетак радова на изградњи стрељачких центара у Бору и Ваљеву.

skupstina-SSS2.JPG

Путник jе нагласио да jе настављена изузетно добра сарадња са Министарством омладине и спорта и Олимпиjским комитетом Србиjе. 

-На основу Анекса уговора између Министарства омладине и спорта и Стрељачког савеза Србиjе, први пут су добиjена средства намењена тренерима, коjи су, на основу резултата, препознати од стране Стручне комисиjе. Исплаћено jе 33 тренера. Стрељачки савез Србиjе jе jедини национални грански савез коjи не спада у борилачке спортове, а добио jе средства за ову намену.

У закључjу jе истакнуто да су наjзначаjниjи циљеви испуњени: обезбеђени су услови за припреме и наступе репрезентациjе, врхунских такмичара и организациjу такмичења. Афирмисана jе политика „jеднаких шанси“ за све тренере и такмичаре, створен амбиjент за подмлађивање репрезентациjе, стрељаштво jе задржало прву категориjу олимпиjског спорта, са 29 категорисаних спортиста...

На међународним такмичењима у 2018, освоjено jе 85 медаља (27 златних, 37 сребрних, 21 бронзана), а минуле године обезбеђена jе и прва олимпиjска квота за Токио 2020, коjу jе испунила Зорана Аруновић. Током ове године квоте су изборили и Милутин Стефановић и Дамир Микец.

У финансиjском извештаjу jе наведено да jе Стрељачки савез Србиjе прошле године остварио позитиван финансиjски резултат.

Сем МОС, ОКС, спонзора, помоћ у раду савеза пружили су и Спортски савез Србиjе, Национална агенциjа за антидопинг, Завод за спортску медицину, Национална асоциjациjа за оружjе Србиjе и значаjан броj организациjа изван спорта. У закључку Извештаjа о раду jе, између осталог наглашено да успеха не би било без ентузиjазма стрељачких клубова, дружина, стрелаца, стрељачких радника, коjи су пресудно утицали да се често у скромним условима остваре светски вредни ретзлтати.

 

Председник ССС jе нагласио да jе постигнут напредак у медиjском праћењу стрељаштва у Србиjи. Партнери Савеза постали су ТВ „Арена спорт“, агенциjа „Мондо“, а забележена jе велика посета интернет презентациjе ССС и страница савеза на друштвеним мрежама.

 

После краће дискусиjе, Извештаj о раду, Финансиjски извештаj, Извештаj Надзорног одбора за 2018. и Програм рада за 2019. су усвоjени, уз констатациjу да ће се конструктивни предлози изнети у дискусиjи узети у обзир, како би Савез jош боље функционисао.

Tagovi

Komentari (0)