Стрељаштво: Отказана сезона у Светском купу

МИНХЕН, 7.април (ССС) – Ове сезоне неће бити одржан ни jедан турнир Светског купа у гађању ваздушним и малокалибарским оружjем.

 Streliste-min.jpg

Светска стрељачка федерациjа jе саопштила да су, због пандемиjе коронавируса, отказана такмичења Светског купа у Њу Делхиjу (5 – 13.маj) и у Бакуу (22.jун – 3.jул).

 

Минуле недеље отказан jе СК у Минхену, коjи jе требало да буде одржан од 2. до 9. jуна.

 

У календару ИССФ за 2020. годину су била само ова три такмичења Светског купа (уместо, као што jе уобичаjено, четири) и предолимпиjски турнир, планиран за април у Токиjу, коjи jе отказан jош пре месец дана.

 

Сезона у Светском купу ваздушним и МК оружjем jе требало да почне у марту у Њу Делхиjу, али на предлог организатора турнир jе, због ширења коронавируса, померен за маj, а сада jе и дефинитивно отказан.

 

Финални турнир Светског купа ове године ниjе ни био у плану, jер по програму такмичења усвоjеном 2017, финално такмичење се организуjе сваке непарне године (а не сваке сезоне као што jе то било од 1988. до 2017).

 

Иначе, Светски куп 2020 у гађању глинених голубова jе почео у марту, турниром у Никозиjи, а тиме jе сезона и завршена. Сериjа jе требало да буде настављена у Њу Делхиjу (после одлагања нови термин био jе 20 – 29.маj), а завршена у Бакуу (у истом термину за коjи jе био заказан и СК ваздушним и МК оружjем).

 

Светска стрељачка федерациjа jе отказала и Светско jуниорско првенство, заказано за 11 – 19. jул у Зулу (Немачка).

Tagovi

Komentari (0)