Стрељаштво: Отказана овогодишња Европска лига младих

БЕОГРАД, 18.март (ССС) – Листа међународних такмичења коjа су одложена и отказана због пандемиjе коронавируса jе све дужа.

 finalni turnir ELM 2019-min.jpg

Европска стрељачка конфедерациjа (ЕСК) jе данас одлучила да откаже овогодишњу Европску лигу младих, екипно такмичење репрезентациjа за стрелце од 14 до 18 година. 

Финални турнир jе требало да буде одржан од 9. до 11. октобра у Београду, у организациjи Стрељачког савеза Србиjе.

До октобра jе остало jош доста времена. Међутим регионалне квалификациjе су биле заказане за маj. 

Процена руководства Европске лиге младих jе да ниjе могуће приредити квалификационе турнире у маjу. С друге стране, због богатог календара међународних такмичења и чињенице да jе ситуациjа у вези ширења коронавируса непредвидљива, одлагање турнира за други термин jе тешко изводљиво.

По првим информациjама, национални савези коjи су одређени за домаћине ове године ће добити организациjу Европске лиге 2021. Дакле, Београд ће наредне године бити домаћин финалног турнира, на коме учествуjе по осам наjбољих репрезентациjа пушком и пиштољем из квалификациjа, коjе су подељене у три региона („Исток“, „Запад“ и „Север“).

Србиjа jе, као домаћин, ове године имала обезбеђено учешће на завршном такмичењу, али свакако би морала да учествуjе у квалификациjама Региона „Исток“, коjе jе требало да буду одржане у Осиjеку од 20. до 24.маjа.

Наша селекциjа jе до сада освоjила четири медаље у Европскоj лиги младих, покренутоj 2009.године. Сва четири одличjа изборила jе екипа пушком. У првоj ЕЛМ, 2009. Србиjа се окитила шампионском титулом, затим jе 2017. освоjила  бронзану медаљу, а 2018. и 2019. jе стигла до сребрних одличjа.

Tagovi

Komentari (0)