Стрељаштво: Одложена и отказана национална такмичења у марту

БЕОГРАД, 13. март (ССС) – Стрељачки савез Србиjе jе, у складу са одлукама Министарства здравља и Владе Републике Србиjе о доношењу нових мера у сузбиjању коронавируса, одложио или отказао такмичења планирана за март.

 Streljacki savez Srbije-min.jpg

Измене у календару направљене су по предлозима Стручне комисиjе, коjи су усвоjени на електронскоj седници Управног одбора ССС.

 

Треће коло Купа Србиjе у Б програму (кадетска и млађеjуниорска категориjа), коjе jе требало да буде одржано у Сали СД Црвена звезда у недељу 15. марта, jе отказано.

 

Одложени су Првенство Србиjе у Б програму, заказано за 21-22.март у Смедереву, као и финале Купа Стрељачког Србиjе (Б програм), коjе jе на истом стрелишту требало да буде одржано недељу дана касниjе.

 

Усвоjен jе предлог Стручне комисиjе да нови термин финала Купа ССС буде 19-20. септембар , а нови термин Првенства Србиjе 26-27.септембар.

 

Међународни турнир Мемориjал „Иштван Пољанац“ у Београду, ће уместо од 3. до 5. априла бити одржан у октобру (2- 4. октобар).

 

Светска стрељачка федерациjа jе раниjе током седмице одложила Светски куп у Њу Делхиjу (уместо у марту биће одржан у маjу), а отказала и Предолимпиjски турнир у Токиjу, планиран за април. На оба такмичења jе требало да учествуjу и наши репрезентативци.

 

На електронскоj седници УО ССС прихваћен jе предлог  да наша репрезентациjа откаже учешће на Светском купу у Њу Делхиjу. После консултациjа са стручним штабом, Драган Марковић, спортски директор ССС, jе предложио одлагање, jер се нови термин не уклапа у план рада репрезентациjе, а такмичење се неће бодовати за светске ранг листе. Наша селекциjа  почетком маjа треба да учествуjе на међународном турниру у Плзењу (6 – 10.маj), коjи jе веома важан, jер се одржава непосредно пред Европски квалификациони олимпиjски турнир, коjи ће такође у Плзењу бити одржан од 18. до 25. маjа и биће последња прилика за осваjање олимпиjских квота.

Tagovi

Komentari (0)