Стрељаштво: Одложен  Светски куп у Њу Делхиjу

МИНХЕН, 10.март (ССС) –Ширење коронавируса се све више одражава на спортске догађаjе широм планете. Светска стрељачка федерациjа (ИССФ) jе такође направила значаjне измене у календару такмичења.

 Streljastvo-min.JPG

Светски куп у Њу Делхиjу jе одложен, а Предолимпиjски турнир у Токиjу отказан.

 

Светски куп у Њу Делхиjу требало jе да буде одржан од 18. до 25. марта. Краjем прошле недеље, домаћини су Светскоj стрељачкоj федерациjи предложили нове термине, као и да се турнир подели у два дела. Предлог jе прихваћен, и по новом календару, такмичења пушком и пиштољем у Њу Делхиjу ће бити одржана од 5. до 12.маjа, а надметања у гађању глинених голубова у jуну (2 – 9).

 

Индиjски стрељачки савез jе одлагање затражио после одлуке Владе Индиjе да суспендуjе визе  грађанима Италиjе, Ирана, Jужне Кореjе и Jапана издате 3. марта или раниjе. Визе одобрене кинеским грађанима су суспендоване у фебруару. Сви држављани ових земаља мораjу да траже нове визе, а услови за издавање виза су, због коронавируса, значаjно пооштрени. Нове визе су неопходне и становницима других земаља коjи су путовали у угрожене државе после 1. фебруара.  Организатори се надаjу да ће се током априла ситуациjа поправити и да ће сви стрелци коjи буду желели да учествуjу на турниру моћи несметано да уђу у Индиjу.

 

Предолимпиjски турнир у Токиjу био jе заказан за средину априла (16 – 26). После договора са Светском стрељачком федерациjом и добиjених препорука, Организациони комитет jе одлучио да откаже турнир. Домаћини и ИССФ су се сложили да би одржавање такмичења у тренутним околностима био превелики ризик.

 

До Олимпиjских игара у Токиjу (24.jул – 9.август) у календару Светске стрељачке федерациjе су, сем Њу Делхиjа, jош два Светска купа – у Минхену (само дисциплине пушком и пиштољем, 2. – 9. jун) и Бакуу (све дисциплине, 22.jун – 3. jул). У Никозиjи (Кипар) у току jе први турнир Светског купа у гађању глинених голубова.

 

Последње квоте за Олимпиjске игре делиће се на Европском квалификационом турниру, коjи ће у чешком Плзењу бити одржан од 18. до 25.маjа.

Tagovi

Komentari (0)