Стрељаштво: Европско jуниорско првенство померено за септембар

ЛОЗАНА, 20.април (ССС) - Jуниорско првенство Европе малокалибарским оружjем, коjе jе у Осиjеку требало да буде организовано од 25. jуна до 2. jула, одложено jе за септембар, али коначна одлука о одржавању шампионата jош ниjе донета.

 juniori srbije-min.jpg

Европска стрељачка конфедерациjа (ЕСК) jе саопштила да jе нови предложени термин за ЕП у Осиjеку 7 – 14. септембар, а уjедно jе наjавила да ће коначну одлуку донети до почетка jула. Наравно, све зависи од развоjа ситуациjе око пандемиjе коронавируса и могућности за путовања, с обзиром да су многе међудржавне границе затворене у склопу мера за сузбиjање пандемиjе.

EP Osijek 2020-min.jpg 

У претходних месец дана отказано jе неколико континенталних такмичења. Европска лига младих ваздушним оружjем, коjа jе требало да буде завршена финалним турниром у Београду у октобру, ове године неће бити одржана. Отказане су и Европске олимпиjске квалификациjе, заказане за маj у Плзењу (Чешка), Европски куп у гађању пушком на 300-метарском стрелишту (неолимпиjске дисциплине) и шампионат Старог континента у гађању глинених голубова, планиран за маj у Шатеруу (Француска).

 

Подсетимо, отказани су и сви турнири Светског купа предвиђени за ову годину, Светско jуниорско првенство у Зулу (Немачка), планирано за средину jула, као и предолимпиjски турнир у Токиjу, коjи jе требало да буде одржан у априлу.

 

Француски град Шатеруу jе овог лета, после ЕП у гађању глинених голубова, требало да буде домаћин и Светског првенства у таргет спринту (9-19.jун). Ово такмичење jе одложено за 2021. годину.

 

Tagovi

Komentari (0)