Стрељаштво: Европске олимпиjске квалификациjе на чекању

МИНХЕН, 27.март (ССС) – Европски олимпиjски квалификациони турнир неће бити одржан од 18. до 25. маjа у чешком граду Плзењу, као што jе било планирано.

 streljastvotakmicenje-min.jpg

Светска стрељачка федерациjа (ИССФ) jе данас саопштила да jе Организациони комитет отказао такмичење. Оваква одлука се и очекивала, с обзиром на развоj ситуациjе у вези коронавируса и да су Олимпиjске игре у Токиjу одложене за наредну годину.

ИССФ jе саопштио само да jе турнир отказан. Нови термин ће вероватно бити одређен после коначне одлуке МОК о новим датумима за одржавање Олимпиjских игара. Европске квалификациjе су последњи турнир на коме ће се делити квоте за ОИ.

 streljastvo takmicenje puska-min.jpg

На Играма у Токиjу учествоваће 360 стрелаца, а за сада jе подељено 300 квота. На Европском квалификационом турниру на располагању ће бити 16 олимпиjских виза. У четири дисциплине биће подељене по две квоте (ваздушна пушка мушкарци и жене, гађање глинених голубова – скит, мушкарци и жене), а у осталим дисциплинама по jедна.

Остале олимпиjске визе биће додељене на основу светских ранг листа (по jедна у свакоj дисциплини) и на основу одлуке комисиjе МОК о специjалним позивницама.

Квоте за српско стрељаштво за сада jе изборило шесторо стрелаца: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Jасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић, Сања Вукашиновић и Андреа Арсовић (пушка).

Сем олимпиjских квалификациjа, отказано jе и Европско првенство у гађању глинених голубова, коjе jе у француском граду Шатеру требало да буде одржано од 6. до 20.маjа.

Tagovi

Komentari (0)