СТРЕЉАШТВО: Валтер куп у суботу у Смедереву

СМЕДЕРЕВО, 6. новембар (ССС) - Стрељачка дружина Смедерево наставља традициjу и у суботу ће организовати Шести омладински „Валтер куп“.

 Pripreme-juniori.jpg

За разлику од претходних година, турнир, због пандемиjе коронавируса, неће имати међународни карактер. Броj учесника jе ограничен, али окупиће се више од 100 талената из 23 српска клуба.

Млади стрелци ће се такмичити ваздушном пушком и пиштољем у три узрасне категориjе – до 16, до 18 и до 20 година.

У конкуренциjама до 16 и до 18 година коначан пласман биће одређен после основног дела такмичења (квалификациjе), а у апсолутноj категориjи (2000. годиште и млађи) ће се одржати и финала. Сви такмичари ће добити учесничке награде произвођача оружjа „Валтер“, спонзора турнира. СД Смедерево jе обезбедило новчане награде за стрелце коjи у квалификациjама постигну резултат наjближи светском рекорду пушком и пиштољем. Наjбоље екипе у апсолутноj категориjи добиће пехаре.

 

„Валтер Куп“ ће бити и своjеврсно контролно такмичење за стрелце са ширег списка кандидата за jуниорску репрезентациjу пушком, коjи се од среде припремаjу у Смедереву. 

Од 4. новембра у стрељани спортске хале у Смедереву тренираjу – jуниорке: Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), Мариjа Коларевић (Нови Сад 1790), Александра Хавран (Jединство, Стара Пазова), Jована Љубоjа (Партизан), Кристина Лазаревић (Нови Београд-Ушће), jуниори: Марко Ивановић („Чика Мата“), Ђорђе Савић (Око соколово), Алекса Ракоњац (Панчево 1813).

Уз стрелце су шеф стручног штаба Драган Доневић, тренери репрезентациjе Иван Маноjловић и Саша Икер, као и Дарко Jовановић, тренер по позиву.  Сем кандидата за jуниорску селекциjу, на припремама у Смедереву су и две сениорке, Андреа Арсовић и Мариjа Малић, у склопу програма ОКС.

-С обзиром да су и наши jуниори, као и сениори, ускраћени за учешћа на међународним такмичењима ове године, одлучили смо да у сусрет „Валтер купу“ организуjемо окупљање у Смедереву, како би им пружили додатне шансе за подизања форме и мотивациjе– каже Драган Доневић. Шеф стручног штаба  подсећа да Стрељачки савез Србиjе за кандидате за сениорску репрезентациjу организуjе сериjу окупљања „Сусрет шампиона“, коjа jе почела прошле недеље.

 

 

Шести „Валтер куп“ почиње у суботу у 9 часова, а финална гађања су на програму од 13.30 до 19 часова.

Tagovi

Komentari (0)