СТРЕЉАШТВО - Успешне припреме jуниорске репрезентациjе за Европско првенство

СМЕДЕРЕВО, 23. фебруар (ССС) - Jуниорска репрезентациjа Србиjе завршила jе у Смедереву четвородневне припреме за Европско првенство ваздушним оружjем, коjе ће почетком марта бити одржано у Талину (Естониjа).

Чланови омладинског националног тима су са радом почели у понедељак, после Jуниорског првенства Србиjе одржаног минулог викенда на смедеревском стрелишту.

Juniorska reprezentacija pripreme Smederevo.jpg 

Радом су руководили Иван Маноjловић, тренер коодринатор за млађе селекциjе у стручном штабу ССС, Саша Икер и Стефан Вишекруна, тренери jуниорске репрезентациjе за пушку, односно пиштољ.

Током припрема младе стрелце су обишли и Jасна Шекарић, селектор за пиштољ, и Драган Доневић, селектор за пушку и шеф стручног штаба. 

-Заjедничке припреме jуниорских репрезентативаца су наставак традициjе. Већ неколико година уназад омладински репрезентативци се окупљаjу и заjедно раде пред велика такмичења. Увек су припреме дале добре резултате, надамо се да ће тако бити и сада. Као и обично, стрелци ће после припрема имати неколико дана да се одморе и раде у своjим клубовима пред полазак на Шампионат Европе – казао jе Доневић.

Иван Маноjловић, координатор за млађе категориjе, jе оценио рад на припремама и резултате репрезентативаца на Прврнетсву Србиjе:

-Репрезентативци су оправдали очекивања на државном првенству, како резултатима, тако и пласманима. Скоро сви су осваjли медаље или били врло близу одличjа. Љиљана Цветковић jе имала проблем са пушком, због чега ниjе показала оно што може. Квар смо одмах после такмичења отклонили. Што се припрема тиче, радили смо два пута дневно. Комбиновали смо планове рада личних тренера стрелаца и стручног штаба. Млади стрелци су били врло мотивисни рад, постизали су добре резултате,  а сем резултата охрабрење jе и добра атмосфера у тиму.

 

Србиjу ће на jуниорском ЕП представљати: 

Пушка: Марко Ивановић („Чика Мата“), Алекса Ракоњац (Панчево 1813), Петар Ердеи (Нови Сад 1790), Алексндра Хавран (Jединство, Стара Пазова), Емилиjа Поњавић („Драган Jевтић Шкепо“), Љиљана Цветковић (Ниш 1881).

Пиштољ: Лука Милошевић (Академац), Марко Нинковић (Панчево 1813), Елеонора Радуловић (Олимпик 011) и Марта Нововић („Драган Jевтић Шкепо“).

Омладинска репрезентациjа Србиjе у Талин путуjе 2.марта. Такмичења у jуниорскоj конкуренциjи на ЕП су на програму од  7. до 9. марта, а дан касниjе на истом стрелишту почиње сениорски шампионат Старог континента.

Tagovi

Komentari (0)