СТРЕЉАШТВО: Стрелци се за медаље и награде боре у Атлетскоj дворани

БЕОГРАД, 9.октобар (ССС) -  Атлетска дворана у Београду ће предстоjећег викенда бити домаћин стрелцима из целе Србиjе.

 

У дворани отвореноj 2016.године ће 10. и 11. октобра бити одржано Првенство Србиjе у гађању ваздушним оружjем у Б и Ц програму. Домаћин шампионата jе Стрељачки клуб Партизан, а промотер српска олимпиjка Андреа Арсовић, прва перjаница црно-белих.

 

Prvenstvo Srbije 10-11.oktobar.2020..jpg

Овогодишњи шампионат, на коме учествуjу стрелци пионирског, jуниорског и сениорског узраста, ће по много чему бити посебан. Нова дисциплина ће „дебитовати“ на државном првенству, коjи ће бити jедан од наjмасовниjих до сада.

 

У првом плану шампионата су надметања у традиционалноj дисциплини националног програма - гађање сериjском ваздушном пушком у све три категориjе. Међутим, први пут у оквиру Првенства Србиjе jе и нова дисциплина – ваздушни пиштољ за пионире и пионирке. Наjмлађи стрелци се никад до сада се нису надметали за титуле првака Србиjе пиштољем.

 

Организатори су обезбедили вредне награде наjуспешниjим учесницима. Клубови коjи освоjе екипне титуле шампиона државе у пионирскоj конкуренциjи, ће добити по пушку, односно пиштољ реномираног произвођача такмичарског оружjа „Фаjнверкбау”. Првацима у сениорскоj и jуниорскоj категориjи намењене су робне награде.

 

Пут до медаља и награда неће бити нимало лак, jер конкуренциjа ће бити жестока. Приjављено jе око 400 стрелаца из 50 клубова. Наjмасовниjе ће бити надметање пионира пушком, у коме ће стартовати 141 стрелац. 

Ваздушним пиштољем за пионире и пионирке гађаће 60 девоjчица и дечака, што jе, узимаjући у обзир чињеницу да jе реч о новоj дисциплини, завидан броj и охрабрење за будућност српског стрељаштва. Стрељачки савез Србиjе jе прошле године мотивисао клубове да развиjаjу гађање ваздушним пиштољем међу наjмлађим стрелцима омогућивши им да кроз Програм помоћи набаве ово оружjе по знатно сниженим ценама.

Партизану су у организациjи првенства помогли генерални спонзор „Дунав осигурање“,

Општина Савски венац, предузећа „БПМ“, „Фаjнверкбау“, као и Српски атлетски савез, коjи jе уступио дворану за одржавање такмичења.

Оба дана богат такмичарски програм почиње у 9 часова.

У суботу ће на ватрену линиjу изаћи пионири и пионирке. Свечано отварање jе у 11 часова и 45 минута. Проглашење победника и додела медаља за наjуспешниjе поjединце и екипе у гађању сериjском ваздушном пушком jе у 16 часова. Први такмичарски дан завршава се у 17.30, када ће бити одржано проглашење победника ваздушним пиштољем.

Стрелци jуниорског и сениорског узраста ће се у недељу борити за медаље сериjском ваздушном пушком. Проглашење победника у jуниорскоj конкуренциjи jе заказано за 12.30, а наjуспешниjима у надметањима сениорки и сениора медаље ће бити додељене у 15.30.

Tagovi

Komentari (0)