СТРЕЉАШТВО: Стиже 50 нових пушака

БЕОГРАД (ССС) - Управни одбор Стрељачког савеза Србиjе jе на 41, електронскоj, седници, коjом jе председавао Ненад Путник, председник ССС, разматрао и jедногласно усвоjио више извештаjа и предлога. Донето jе неколико одлука битних како за активности у овоj години, тако и за стратешки развоj стрељаштва у Србиjи.

 Puskajuniori.JPG

Настављаjу се акциjе у оквиру Програма помоћи клубовима. Кроз оваj програм, а на основу Плана утрошка спонзорских средстава у 2020.години, реализоваће се набавка 50 ваздушних пушака за развоjни програм.

 DSCF1071.JPG

После разговора са две фабрике оружjа и разматрања неколико понуда, Стручна комисиjа и спортски директор су Управном одбору предложили да се прихвати понуда произвођача „Фаjнверкбау“. Управни одбор се сложио са предлогом. Савез ће од „Фаjнверкбауа“ набавити 50 стандардних ваздушних пушака по знатно сниженим ценама. Пушке су намењене клубовима за рад са млађим категориjама. Клубови коjи одлуче да на оваj начин набаве оружjе за своjе стрелце и испуњаваjу услове неће плаћати пуну купопродаjну цену, већ само износ партиципациjе (око 50 одсто).

 

На сличан начин, ССС jе прошле године клубовима набавио 100 комплета (оружjе и опрема) за развоj дисциплина пиштољем.

 

Последњих пар година Савез jе клубовима, кроз Програм помоћи, бесплатно или по повољним ценама обезбеђивао опрему и мунициjу.

 

Савез помаже клубовима, али и тренерима. Усвоjен jе и предлог да се део програмских средстава за ову годину определи за подршку клупским тренерима развоjног програма ССС (стручњаци коjи раде са млађим категориjама). Расподелом средстава jе обухваћено 29 тренера из целе Србиjе.

 

УО jе одлучио да се две електронске мете произвођача „СИУС“, коjе jе ССС добио као награду за освоjену сребрну медаљу наше кадетске репрезентациjе у Европскоj лиги младих 2019, доделе на коришћење клубовима Сава из Месараца и Око соколово из Косjерића.

 

Усвоjено jе и ново Правило о дозволи за рад спортских стручњака у СС Србиjе, усклађено са Правилником Министарства омладине и спорта Србиjе. Основна измена у поређењу са претходним правилом jе да су предвиђена три нивоа дозволе за рад: тренер, самостални тренер и самостални тренер специjалиста. ССС дозволе за рад издаjе на три године. Правило ће почети да се примењуjе по добиjању сагласности Министарства омладине и спорта.

 

ССС се припрема за одржавање предстоjеће Скупштине савеза. Управни одбор jе усвоjио предлоге Извештаjа о раду Савеза, Извештаj о финансиjском пословању за прошлу годину, као и план и програм за нову сезону. Термин Скупштине jош ниjе одређен, с обзиром да све зависи од развоjа епидемиолошке ситуациjе. Скупшина ће се састати чим се стекну услови.

 

Стрељачка породица у Србиjи jе богатиjа за jош jедан клуб, jер УО jе прихватио захтев СД Соко 2020 из Новог Сада за приjем у чланство.

Tagovi

Komentari (0)