СТРЕЉАШТВО - Српска шесторка циља Доху из Рио де Жанеира

БЕОГРАД, 9. септембар (ССС) – Овосезонска сериjа Светских купова завршава се у Рио де Жанеиру, петим турниром у 2023. години.

 Vukojevic_Kovacevic_Miks_puska_SP_Baku_2023.jpg

Такмичења на СК у Риjу су на програму од 14. до 18. септембра, а Србиjу ће представљати шесторо стрелаца.

Пиштољем ће гађати Зорана Аруновић (Олимпик 011) и Дамир Микец (Полицаjац), а у надметањима пушком учествоваће Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), Андреа Арсовић (Партизан), Миленко Себић (Нови Сад 1790) и Лазар Ковачевић (Jагодина 92).

Шеф стручног штаба ССС и селектор за пушку Драган Доневић jе вођа пута, а уз њега у тренерском тиму су Стеван Плетикосић, Горан Микец и Jелена Аруновић.

Светски куп у Риjу jе последња шанса за скупљање бодова за учешће на финалу Светског купа, коjе ће бити организовано у Дохи у новембру.  По 15 стрелаца ће се квалификовати у свакоj поjединачноj дисциплини.

Обезбеђено учешће имаjу осваjачи медаља на Светском првенству у Бакуу, а међу њима jе и вицешампион планете ваздушним пиштољем Дамир Микец.

Преосталих 12 „виза“ по дисциплини за Доху  отићи ће наjбоље пласираним стрелцима на ранг листама коjе се праве на основу резултата на турнирима СК у 2023.

Jедна земља може да има до два представника по дисциплини. Дакле, уколико jе неко од осваjача медаља на Светском шампионату међу 12 наjбољих или нека држава има троjицу такмичара у топ 12, квалификоваће се 13-пласирани, итд.

Међу 12 наjбољих тренутно су, сем Микеца, и Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), Лазар Ковачевић (ваздушна пушка) и Теодора Вукоjевић (МК пушка тростав).

Tagovi

Komentari (0)