СТРЕЉАШТВО: Сериjа - Сусрет шампиона почиње у Смедереву

БЕОГРАД, 21.октобар (ССС) - С обзиром на околности изазване пандемиjом коронавируса, шансе да наши стрелци до краjа године учествуjу на међународним такмичењима нису велике.

 Puska seniori.jpg

Jедна од акциjа коjима Стрељачки савез Србиjе настоjи да превазиђе актуелну ситуациjу jе сериjа контролних такмичења „Сусрет шампиона“ за стрелце ваздушном пушком. По предлогу селектора за пушку Драгана Доневића, ССС ће организовати пет такмичења за стрелце са ширег списка кандидата за репрезентациjу. Окупљања ће служити за подизање форме, а у циљу социjализациjе и мотивациjе такмичара кроз заjеднички рад.

На контролним такмичењима ће учествовати – сениори, ваздушна пушка: Милутин Стефановић („Чика Мата“), Лазар Ковачевић (Jагодина 92), Миленко Себић (Нови Сад 1790), Стеван Jовановић („Чика Мата“); сениорке, ваздушна пушка: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), Ивана Марић (Полицаjац).

 Miks Srbija Arsovic-Kovacevic.JPG

На списку резерви коjе ће бити накнадно позиване су: Мариjа Коларевић (Нови Сад 1790), Мариjа Малић (Jединство), Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће).

-Циљ акциjе jе подизање форме и одржавање тимског духа, а резултати остварени на контролним такмичењима неће утицати на избор репрезентациjе за Европско првенство, коjе jе заказано за краj фебруара и почетак  марта у финском граду Лохjа – каже Доневић.

У зависности од резултата на предстоjећим домаћим званичним такмичењима, могуће jе да ће на заjеднички рад у оквиру „Сусрета шампиона“  бити позивани и стрелци коjи сада нису на списку учесника и резерви.

Прво контролно такмичење „Сусрет шампиона“ биће одржано 28. октобра у Смедереву. Наредна окупљања биће приређена у Крагуjевцу (jедан дан у периоду између 10. до 12.новембра), у Београду (оквирни термин 17 – 19. новембар), у Новом Саду (оквирни термин 1 – 3. децембар) и у Староj Пазови (оквирни термин 22 - 24. децембар).

На сваком од пет окупљања планирана су по два квалификациона гађања (по 60 диjабола) и jедно финале. Домаћини такмичења ће моћи да прикључе jедног до двоjе своjих стрелаца да спарингуjе са учесницима сериjе „Сусрет шампиона“.

Заjедничке припреме, али без контролних такмичења, ће бити организоване и за стрелце пиштољем, а прва акциjа jе наредне седмице у Новом Саду.

Tagovi

Komentari (0)