СТРЕЉАШТВО: Нова база српског стрељаштва се рађа у Смедеревскоj Паланци

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, 21.септембар (ССС) – У Смедеревскоj Паланци се рађа нова база српског стрељаштва. Jош 1956.године у овом месту jе основана Стрељачка дружина Jасеница, али у првоj децениjи 21.века jе престала са активностима. Прошле године заљубљеници у стрељаштво су обновили рад клуба и у кратком року неколико десетина младих се окупило у СД Jасеница.

 Medaljepioniri.jpg

Уз помоћ Општине Смедеревска Паланка, на простору где се некада налазило стрелиште за малокалибарско оружjе подигнута jе стрељана за ваздушно оружjе.

Medalje_pionirke.jpg 

СД Jасеница jе покренула Општинску лигу за пионире и пионирке сериjском ваздушном пушком, у коjоj учествуjу и стрелци СД „Станоjе Главаш“ из Глибовца. Овогодишња лига завршена jе трећим колом.

 Proglasenjepobednika1.jpg

Последњем колу лиге присуствовали су и представници Стрељачког савеза Србиjе. Никола Марић, потпредседник ССС, и Драган Доневић, шеф стручног штаба, су са домаћинима разговарали о раду и плановима клуба.

 Liga Smederevske Palanke.jpg

-Дружина Jасенице jе брзо после реактивирања почела са интензивним радом и окупила младе стрелце. Видели смо да се озбиљно ради са пионирским категориjама, а клуб има и сениорске чланове коjи се, попут пионира, такмиче сериjском ваздушном пушком. Досадашње и планиране активности клуба говоре да чланови дружине из Смедеревске Паланке имаjу жељу да развиjаjу стрељаштво у своjоj средини. Jасеница jе jедан од клубова коjи jе одлучио да кроз програм помоћи клубовима ССС за своjе стрелце набави и стандардну ваздушну пушку. Пионири и пионирке Jасенице ће ускоро дебитовати на државном такмичењу, jер припремаjу се за Првенство Србиjе за млађе категориjе, коjе ће у октобру бити одржано у Београду – преноси Марић, додаjући да клуб може да рачуна на подршку ССС.

 

Доневић jе додао:

-Радуjе нас чињеница да jе у Смедеревскоj Паланци реактивиран клуб. Српском стрељаштву су врло важни клубови у мањим срединама. Кроз већи броj дружина и масовност долази се до квалитета.

 

Коначан пласман општинске лиге Смедеревске Паланке сериjском ваздушном пушком – Пионирке: 1. Софиjа Вељковић (Jасеница) 402 кругова у три кола, 2.Аница Лукић („Станоjе Главаш“) 380, 3. Анђелиjа Стевановић (Jасеница) 368... Пионири: 1. Марко Стоjановић (Jасеница) 422, 2. Лука Стевановић („Станоjе Главаш“) 419, 3. Михаjло Сретеновић (Jасеница) 410...

Tagovi

Komentari (0)