Стигао Мехта

Наjчувениjи светски диригент Зубин Мехта стигао jе у Београд. Директор Иван Тасовац дочекао jе славног маестра и великог приjатеља Београдске филхармониjе са коjом ће одржати Гала концерт 10. jула 2021. године у Великоj дворани Коларчеве задужбине.

 Belgrade-Phil-and-Zubin-Mehta-2015.jpg

Зубин Мехта ће одржати пет проба са оркестром Београдске филхармониjе током коjих ће припремати „Пасторалну симфониjу“ Лудвига ван Бетовена и Прву симфониjу Jоханеса Брамса. Задивљен квалитетом оркестра са коjим се сусреће десети пут, маестро увек истиче посебност Филхармониjе у коjоj сваки музичар свира из срца. Сва jе прилика да ће тако бити и оваj пут, будући да су доласци маестра посебан догађаj за сваког филхармоничара.

Малоброjни су оркестри коjи имаjу привилегиjу да редовно сарађуjу са Зубином Мехтом, а Београдска филхармониjа jе jедан од њих. Концерт у суботу биће велико славље музичког приjатељства коjе траjе већ 63 године, будући да jе славни маестро имао своj деби са Београдском филхармониjом 1958. године, што jе био jедан од његових првих професионалних ангажмана. 

  

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)