STEINWAY & SONS КОНЦЕРТНА СЕЗОНА 2019/2020.

STEINWAY & SONS КОНЦЕРТНА СЕЗОНА 2019/2020.

Борис БЕРЕЗОВСКИ и камерни оркестар МУЗИКОН 9. децембар 2019. Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

 

 Screenshot 2019-11-14 at 13.56.07.png

Након успешно организоване прве сезоне и након успешно одржаних концерата престижних пиjаниста Луке Дебарга, Аркадиj Володоса, Jевгениjа Судбина и Елизабет Леонскаjе, Пиано Ланд и Коларчева задужбина представљаjу наставак концертног сериjала у оквиру STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2019/2020. задржаваjући почетни концепт да публици у Великоj дворани представе еминентна имена светског пиjанизма као и да промовишу Стеинwаy & Сонс инструмент, jединствен по своjоj изузетности квалитета.

Muzikon 1.jpg 

Други концерт STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2019/2020. београдскоj публици ће представити jедно од наjзначаjниjих  имена светског пиjанизма,

Бориса Березовског коjи ће наступити уз млади београдски оркестар Музикон.

 

Прослављени пиjаниста Борис Березовски, себи jе поставио нови професионални изазов - наступе са оркестрима али без диригента. Ово ниjе необично када су у питању концерти из периода барока и раног класицизма али jе свакако куриозитет када су на репертоару:

  • Дмитриj Шостакович, концерт за клавир и оркестар бр.2
  • Фредерик Шопена, концерт за клавир и оркестар бр.2

 Уз оркестар Музикон, наjављуjемо узбудљиво и изазовно музичко вече.

 Muzikon 2.jpg

 

Улазнице су у продаjи на билетарници Коларчеве задужбине.

Цена улазница 2.200,00, 2.500,00 и 3.000,00 динара.

 

БИОГРАФИJА

Борис БЕРЕЗОВСКИ, (Борис Березовскy)

Понедељак 9. децембар, Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

 Boris Berezovski 2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Борис Березовски, „наjверниjи наследник великих руских пиjаниста“, (часопис Gramophone), рођен jе 1969. у Москви.

Музички талент, виртуозност, префињен сензибилитет, огромна унутрашња снага чине да музичка извођења Бориса Березовског, Титана међу пиjанистима, сваког слушаоца оставе без даха.

Борис Березовски jе студирао на московском конзерваториjуму код Елисо Вирсаладзе и похађао jе приватне часове код Александра Сатза. Са непуних 20 година, 1988. године, остварио jе велики успех на свом првом дебитантском наступу у лондонском Vigmore Hallu. The Times га jе тада описао као "уметника коjи изузетно обећава, блиставе виртуозности и огромне моћи".

  1. године, две године касниjе, осваjа златну медаљу на престижном међународном такмичењу Чаjковски.
  2. године дебитовао jе у Форт Ворту у Тексасу, САД и одржао своj први наступ у Лувру у Паризу.

Након тих успеха, Борис Березовски jе отворио врата свих концертних дворана света. У своjоj богатоj извођачкоj кариjери свирао jе престижним салама у Москви, Лондону, Паризу, Риму, Цириху, Бриселу, Минхену, Салзбургу, Амстердаму, Монтреалу, Бечу, Берну, Будимпешти, Прагу, Берлину, Атини, Токиjу…

2006.године, ББЦ Мјузик Магазин му jе уручио награду Инструментал Авард 2006, за наjбољег инструменталисту године.

Борис Березовски jе редован гост као концертни солиста наjпроминентниjих ансамбала света, као што су: Берлинска филхармониjа, Штадкапеле Дрезден, Минхенска филхармониjа, Марински оркестар, Санкт Петербуршка филхармониjа, Мађарска национална филхармониjа, Лондонска филхармониjа, Национални оркестар Француске и Паришка филхармониjа, Национална академиjа Санта Цецилиа, Њуjоршка филхармониjа, Шваjцарски симфониjски оркестар…

Сарађивао jе са диригентима међу коjима су Владимир Ашкенази, Александар Лазарев, Jуриj Термиканов, Александар Ведерников, Дмитриj Китаенко, Димитри Лис, Михаил Плетњев, Волфганг Савалиш, Едрjу Литон, Антонио Папано, Курт Мазур, Шарл Дитуа…

У камерноj музици, Бориса Березовског можемо видети у наступима  са Вадимом Рjепином, Jулианом Рахлином, Александром Гиндином, Хенриjем Демаркетом, Александром Мељниковим, као и квартетом Бородин и Такач. Дуги низ година био jе верни партнер Брижите Енгерер у клавирском дуу.

Такође, богата дискографиjа обухвата снимке концерата са оркестром, камерну и солистичку музику. За већину своjих снимака добио jе награде Diapason d'or, Choc de la Musikue, Gramophone иEcho Classic.

Виђен jе професор и извођач на престижним фестивалима  као што су Verbije, Salzburg, Bergamo Brescia, La Roque d’Anthéron фестивал а од 2014. године jе постављен jе за уметничког руководиоца Фестивала музике Земље у Москви и Санкт Петербургу.

Последњих година Борис Березовски изводи концерте Брамса, Стравинског и Бетовена у конфигурациjи коjу нарочито воли а то су концерти са оркестром без диригента.

О концертима без диригента Борис Березовски каже:

"Дуго сам мислио да jе концерт заправо камерна музика у великом обиму, а када свирате квинтете, немате диригента. Тако се десило да сам покушао да свирам наjтеже комаде без диригента, и то врло добро функционише. Оркестри то воле. "

„Током пробе, нормално се заустављамо када нешто не иде, то исправимо и то jе то. Настављамо и свирамо. Велика разлика jе у томе што музичари из оркестра више не виде себе само као пратњу, већ и као равноправне партнере са солистом. Не сматрам да jе то пратња. За мене jе то симфониjа са клавиром. Када се таj став промени, музичари у оркестру су много више укључени у процес него само праћење. То пружа много веће задовољство мени и оркестрима, и као резултат, публици. “

 Screenshot 2019-11-14 at 13.56.07.png

 

STEINWAY & SONS КОНЦЕРТНА СЕЗОНА 2019/2020.

 

Андреy ГУГНИН

  1. октобар 2019., Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

Руски пиjаниста, за кога критичари кажу да jе jедан од наjузбудљивиjих пиjаниста своjе генерациjе.носилац првих награда на престижним такмичењима Гина Бахауер и Сиднеj. Премиjерно ће се београдскоj публици представити делима Бетовена и Шопена.

 

Борис БЕРЕЗОВСКИ и камерни оркестар МУЗИКОН

  1. децембар 2019., Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

Прослављени пиjаниста Борис Березовски, љубимац београдске публике поставио jе себи нови изазов - наступе са оркестрима али без диригента. Ово ниjе необично када су у питању концерти из периода барока и раног класицизма али jе свакако куриозитет када су на репертоару концерти Шостаковића и Шопена. Уз оркестар Музикон, наjављуjемо узбудљиво и изазовно музичко вече.

 

Денис КОЗХУКХИН

  1. фебруар 2020., Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

Ексклузивни уметник са Стеинwаy листе, Денис Козхукхин своjу припадност овом бренду обjашњава следећим речима:

Сваки клавир има своjу jединствену и посебну мелодиjу. То jе глас коjим пиjанисти комуницираjу са светом.

Глас Дениса Козхукхина ће се чути у тумачењу дела Бетовена, Шуберта, Грига и Равела.

 

Fazil SAY

  1. april 2020., Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

Последњи концерт представља мали "окршаj" у тумачењу дела Бетовена и Фазила Саjа. Под називом Бетовен вс Саj, очекуjе нас увек интригантан пиjаниста Фазил Саj и његово тумачење Хамер сонате као и његовог  правог ауторског хита, Троy сонате. 

 

Нека и ове године STEINWAY & SONS КОНЦЕРТНА СЕЗОНА буде ваш избор.

 

Tagovi

Komentari (0)