СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

03.12.2020. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 17.30

 putevi_2.png

• Саветујемо опрез при вожњи и молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима. Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река. 

• Због појаве магле смањена видљивост на Честобродици и планинским превојима на територији Зајечара. Повремени ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

• Саветује се опрез приликом вожње и прилагођeна брзина кретања условима на путу, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, у кошавском подручју до 08.12.2020. године са најјачим ударима на југу Баната очекује јак и олујни југоисточни ветар, максималне брзине од 24 до 28 m/s (од 85 до 100 km/h), док ће удари кошаве на подручју Београда достизати 17 m/s (60 km/h). Возачима саветујемо да поштују ограничења брзине и да возе пажљиво.

• Гранични прелаз Келебија-Суботица (Сомбор) и Суботица (Сомбор)-Бајмок – обустава саобраћаја због изградње натпутњака на Миљкутском путу (код Суботице), Од 4.12.2020.г. од 7ч, до 5.12.2020.г, до 15ч. Саобраћај ће се одвијати обилазним путем кроз град Суботицу и то: кружна раскрсница Келебија-Карађорђев пут-Сомборски пут-Кружна раскрсница Суботица (Сомбор).

• Петља „Петлово Брдо“, до 16.12.2020.г, радови на изградњи надвожњака изнад локалног пута, обустава саобраћаја на локалном путу Железник-Раковица (кружни пут Кијево).

• Ауто-пут Е-70, петља ,,Сремска Митровица“ - петља „Рума“, од 27.11.2020.г. на снази измењен режим саобраћаја због изградње новог службеног пролаза. За саобраћај затворене претицајне саобраћајне траке у оба смера, а саобраћај се одвија возним саобраћајним тракама у оба смера.

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова:
- на граничним прелазима Хоргош и Келебија, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута,
- на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута,
- на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута.
На осталим граничним прелазима нема задржавања.

Tagovi

Komentari (0)