СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

Ауто-пут Е-75,петља „Мерошина“- петља „Дољевац“ измена режима саобраћаја, од 04.11.2019.године, због извођења радова на санацији коловозне конструкције. У зони радова за саобраћај је затворена лева коловозна трака, смер Лесковац-Ниш, а саобраћај се одвија двосмерно, десном коловозном траком, у смеру Ниш – Лесковац. Планирани рок завршетка радова је 31.12.2019. године.

putevisrbije_8.png
• Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.
•    Зрењанин, излаз из Кикинде, продужавају се радови на појачаном одржавању раскрснице до 18.11.2019, године.Радови ће се изводити у три фазе, уз наизменично пропуштање возила.
У току извођења радова омогућен је и алтернативни путни правац, улица Башаидски друм.
•    Паковраће (Марковица) – Ужице, до 07.03.2020. године, радови на појачаном одржавању, уз наизменично пропуштање возила.
•    Стара Пазова – Стари Бановци, радови на рехабилитацији пута, до 01.12.2019. године, уз наизменично пропуштање возила. У ноћним условима саобраћај ће се одвијати двосмерно, уз смањење бризине.
•    Постоји могућност појаве магле у вечерњим сатима. Ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на путу I Б - 34 (Ђердапска магистрала) где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.
•    На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.
•    Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова:
-на граничнoм прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 300 минута,
-на граничнoм прелазу Бачка Паланка, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута.
На осталим граничним прелазима Републике Србије нема задржавања.

 

Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

 

 

 

Информативни центар

Сектора за управљачко-информационе системе у саобраћају ЈП „Путеви Србије“

Tagovi

Komentari (0)