Шта Старопазовчане чека од дешавања из културе у Jуну месецу?

У галериjи ЦЗК "Мира Бртка" налази се поставка слика са цветним мотивима Леде Ранкић чиме jе означен почетак jунских културних дешавања. Jун ће обележити три велика фестивала од коjих jе jедан позоришни, а два су фолклорна, као и завршне школске и предшколске свечаности.

 

Pozorisna sala u Staroj Pazovi.jpg На слици: Позоришна сала у Староj Пазови

 

 

Већ у четвртак 6. jуна матуранти ОШ "Хероj Jанко Чмелик" од 18 часова у позоришноj сали приређуjу завршни програм, док ће Основне школе "Симеон Араницки" и "Бошко Палковљевић Пинки" своjе дане прославити 12. односно 14. jуна такође од 18 часова у позоришноj сали Стара Пазова.

У jуну нас очекуjе и целодневни Фестивал дечjег позоришта Словака из Воjводине 3xЂ коjи ће траjати од 7. до 9. jуна. У току три фестивалска дана биће изведено укупно 13 представа 12 ансамбала. Жири jе ове године у саставу: Миролсав Бенка, редитељ и глумац из Сатре Пазове, Лидиjа Гедељовска, професорица разредне наставе и словачког jезика у Староj Пазови и Милина Хрћан, глумица из Кисача. Отварање jе заказано за 12 часова, док ће програм у суботу и недељу почињати у 10 сати.

Затим, 10. jуна од 18 часова у холу позоришне сале, ученици музичке школе "Теодор Тоша Андреjевић" показаће шта су научили у овоj школскоj години.

Jош jедан фестивал у jуну, "Стелини дани", одржаће се 14. и 15. у организациjи фолклорног ансамбла "Дукат". Првог дана фестивала у Соколском дому од 19х биће одржан програм "Кад порастем бићу прави солиста", а следећег дана у позоришноj сали Старе Пазове "Концерт за нашу звезду".

Трећи понедељак у месецу заказан jе за изложбу графика Вишње Николић у холу позоришне сале од 19 часова, а 22-ог посетиоци ће у истом простору моћи да уживаjу у презентациjи старопазовачких вина.

Последњи фестивал у jуну одржаће се на Видовдан. У питању су Видовдански сусрети коjе у два дана организуjе КУД "Бранко Радичевић" из Старе Пазове. 28-ог у Соколском дому одржава се прело, а идућег дана од 19.30х у позоришноj сали, концерт "Видовдански сусрети" коjи jе међународног карактера.

Поред програма у Староj Пазови, позоришне представе играjу се и у Воjки и Новоj Пазови. У Воjки jе 12.06. од 10 часова на репертоару дечjа представа Градског позоришта Рума "Пепељуга цура фина", а у Новоj Пазови реприза представе "Све о женама" Аматерског позоришта Мирко Таталовић 15-ог од 20 часова.

 

Tagovi

Komentari (0)