СРЕБРО И ДВЕ БРОНЗЕ ЗА СРБИJУ НА ЗАТВАРАЊУ БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА

Северна Македониjа претходна два дана била jе домаћин Балканског првенства, такмичења на коjем учествуjу веслачи и веслачице у jуниорскоj и кадетскоj конкуренциjи из седам замаља. Такмичари Србиjе су у конкурецниjи вршњака из земље домаћина, Румуниjе, Бугарске, Турске, Грчке и Босне и Херцеговине данас освоjили jош три медаље - сребрну и две бронзане, па су уз jучерашња два сребра заузели четврто место у екипном пласману.

 balkanijada 2021 - foto BRF 06.jpg

Кадети Никола Начић, Вељко Кмекић, Матеjа Митровић и Лука Лончар освоjили су сребро (Фото: БРА)

Сребрну медаљу последњег дана Балканиjаде освоjио jе наш мушки кадетски четверац без кормилара, у коjем су веслали Никола Начић, Вељко Кмекић, Матеjа Митровић, Лука Лончар. Српски чамац jе стазу превеслао за 6:45,22 минута, а бржи од њих били су само Румуни, коjи су на линиjи циља штоперицу зауставили у времену од 6:41,64 минута. Бронза jе припала четверцу Турске, коjи jе трку завршио за 6:48,63 минута.

У кадетскоj конкуренциjи имали смо jош jедан разлог за радост - до бронзе jе стигао наш мушки кадетски двоjац без кормилара, чиjу посаду чине Никола Летић и Филип Милановић. Злато jе отишло у Турску, чиjи двоjац jе стазу превеслао за 7:15,38 минута, сребро су освоjили Грци у времену 7:26,63, док су Летић и Милановић кроз циљ прошли у времену 7:31,34.

 balkanijada 2021 - sofija kocanović, milka zdjelar - foto vss.jpg

Jуниорке Софиjа Коцановић и Милка Здјелар биле су треће у дубл скулу (Фото: ВСС)

Медаљу за Србиjу у jуниорскоj конкуренциjи донеле су даме - у дубл скулу бронзу су освоjиле Софиjа Коцановић и Милка Здјелар. Оне су до трећег места дошле превеславши стазу за 7:37,37 минута, док су брже од њих биле првопласиране Румунке (7:17,00) и другопласиране Гркиње (7:26,96).

Да подсетимо, уз ове три медаље, првог дана Балканиjаде српски jуниори су узели два сребра - женски четверац и мушки скиф - па jе уз бодове из свих трка у коjима jе на овом такмичењу учествовало 50 српских веслача и веслачица, наша земља са 38 бодова освоjила четврто место на Балканском првенству. Наjбољи на Балкану били су Турци (80 бодова, 8 златних медаља), други су били Румуни (80 бодова, 7 златних медаља), а трећи Грци (73 бода).

Екипни пласман на Балканском првенству можете да видите ОВДЕ

 Balkanijada 2021. Struga - reprezentacija Srbije.jpg

Чланови српске репрезентациjе на Балканиjади у Струги (Фото: ВСС)

 

Tagovi

Komentari (0)