Србија у четвртфиналу 3х3 Светског првенства

Мушка сениорска репрезентација Србије у 3х3 баскету, актуелни првак Европе и света, успела је да се пласира у четвртфинале ФИБА 3х3 Светског првенства које се од 18-23.јуна одржава у Амстердаму.

Screen Shot 2019-06-22 at 1.03.12 AM.png


У данашњим утакмицама Србија је имала максималан учинак и савладала оба своја ривала – репрезентацију Турске са 22-10 и репрезентацију Јужне Кореје са 21-16. Али то јој не би било довољно, већ је чекала резултат меча између Холандије и САД. Наиме, Србији је одговарала победа САД над
Холандијом, али и победа Холандије у којој домаћин не би постигао више од 20 поена. Ипак, тај меч се завршио победом САД резултатом 15-14, те је Србија заузела друго место у групи и пласирала се у четвртфинале. Противник у четврфиналу биће им победник групе Ц – репрезентација Француске.


У првом мечу дана Србија је против врло скромне екипе Турске имала осим победе и циљ да постигне 22 поена, како би „јурила“ већи број постигнутих поена у односу на репрезентацију Холандије. То је Србији пошло за руком и убедљивом игром је постигнут циљ – победа резултатом 22-10. Мајсторовић је био најефикаснији са 9 постигнутих поена, Савић и Васић су постигли по 6, док је Булут постигао само 1 поен. Србија би и у другом мечу дана ишла на победу са постигнутих 22 поена и у мечу против Јужне Кореје, да се пре тог меча није одиграо сусрет Холадија-САД који је завршио победом САД, те Србији није више био потребан максималан постигнут број поена већ само победа над противником. Уз мало више напора него против Турске, савладана је и веома борбена екипа Јужне Кореје резултатом 21-16. Најефикаснији на мечу у редовима Србије био је Савић са 8 поена, док је Васић постигао 6, Булут 4, а Мајсторовић 3 поена.

Репрезентацију Србије очекује четвртфинални меч против Француске, која је победом над Словенијом (21-18) у директном дуелу изборила прво место у групи. Меч Србије и Француске је последњи на програму сутра (22.јуна) и игра се од 20.45 часова. Остали мечеви четвртфинала у мушкој конкуренцији су: Летонија-Украјина, Пољска-Порторико и САД-Словенија. У случају победе над Француском, противник репрезентације Србије у полуфиналу био би победник меча Летонија-Украјина.

Све утакмице првенства можете пратити директно на каналу Спорт Клуб 1, на youtube адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet, као и на официјелном сајту Светског првенства на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3WC/2019.

 

Tagovi

Komentari (0)