Солисткиња Балета Народног позоришта Маргарита Черомухина освојила три значајне награде у Бургасу

На Интернационалном балетском такмичењу „Сара Нора Прима“ у Бургасу, прва солисткиња Балета Народног позоришта у Београду Маргарита Черомухина освојила је три признања - Специјалну награду за уметничка достигнућа и најбољи израз која носи име примабалерине Милене Симеонове, Награду Опере Бургас и прву Награду „Balletto del Sud“, за учешће у пројекту.

 1.jpg

„Имала сам велику одговорност да представљам себе и Народно позориште на овом  такмичењу. Веома сам срећна због све три награде које сам добила. Оне ће ми дати ветар у леђа и мотивацију за нову сезону. Поносна сам што је мој рад и квалитет препознат и што је Балет Народног позоришта у самом врху, у региону“, каже Маргарита Черомухина која је чланица ансамбла Балета националног театра од 2013. године.

2.jpg

На матичној сцени, млада и веома талентована уметница која је завршила Државну балетску академију у Kијеву и мастер студије на Државном универзитету у Херсону, с великим успехом игра значајне улоге у класичним балетима „Успавана лепотица“, „Kопелија“, „Kрцко Орашчић“, „Лабудово језеро“, „Жизела“, „Дон Kихот“...

new_poster-724x1024.jpg

Интернационално балетско такмичење „Сара Нора Прима“ одржано је од 1. до 9. јула на сцени Државне опере Бургас, под покровитељством Министарства културе Бугарске.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)