СНП: Оркестар Опере Српског народног позоришта на Ал Бустан Фестивалу у Бејруту

Оркестар Опере Српског народног позоришта гостоваће у Бејруту, на чувеном међународном фестивалу музике и извођачких уметности, Ал Бустан Фестивалу (The Al Bustan Festival).
Фестивал почиње 12. фебруара и траје до 17. марта, а Оркестар СНП-а очекују четири наступа.

 

orkestar-full.jpg 

Најпре ће 3. марта, под управом маестра Ђанлуке Марчана, биће изведен концерт посвећен италијанском белканту, а на програму ће се наћи дела Белинија, Доницетија и Росинија.

Две вечери касније, 5. марта, уз солисте Анастасију Петрушак, Кевина Жуа и Ђулија Плотина, Оркестар СНП-а извешће три Паганинијева виолинска концерта – Шести, Трећи и Први, да би 7. марта пратили виолончелисткињу Ерику Пикоти у Дворжаковом Концерту за виолончело и пијанисткињу Ванесу Бенели Мосели, у Равеловом Концерту за клавир и оркестар.

IMG_5005, hor i orkestar opere snp-a,gala koncert, 13012017, s. djuric.JPG

За крај гостовања у Бејруту, 9. марта, Оркестар очекује концертно извођења Вердијеве „Травијате”, где ће ролу Виолете Валери певати казахстанска оперска дива Марија Мудријак, док је улога Алфреда поверена италијанском тенору Винћенцу Костанци.

 gianluca marciano.jpeg

Од оснивања овог престижног фестивала 1994. године, у Либану је успостављено јединствено неговање музичке традиције током зимске сезоне.

Фестивал је оживео културни живот земље представљајући сваке године више од тридесет представа у периоду од пет седмица у фебруару и марту. Уз доминацију камерне музике, Фестивал укључује и оперска дела, концерте оркестара и хора, плес и позоришна дела.

 

 

линк ка порталу Ал Бустан Фестивала: http://albustanfestival.com/

Програм Фестивала: https://albustanfestival.com/program-2019/

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести