СНП: Вердијев оперски драгуљ 25. септембра

На почетку оперске сезоне СНП-а биће једно од најпопуларнијих дела Ђузепа Вердија, извођено на светским оперским сценама, а у СНП-у премијерно постављен 14. јуна ове године, оперски драгуљ који је одушевио више од хиљаду гледалаца - РИГОЛЕТО.

 IMG_0930pabllo.jpg

фото С. Дорошки

У времену маниризма, око 1550. године, и простору Мантове, јасно је осликана декаденција војводске палате, чији су дворјани предвођени војводом од Мантове, у непрестаној потрази за моћи, новцем и лепотом. Војвода је ласцивна, површна личност, коју је сјајно окарактерисала банална арија „Жена је варљива“, а своју моћ и умеће удварања употребљава да би завео девојке. Ипак, јунак ове дирљиве приче је Риголето дворска луда, грбавац, али и брижан отац чија је кћерка, лепа Ђилда жртва фаталне трагедије...

 

IMG_0910pabllo.jpgфото С. Дорошки

Оперу је режирао Александар Николић гост из Београда, дириговаће Микица Јевтић. Кореографију је урадио Александар Илић гост из Београда, Мушки хор је припремила Весна Кесић Крсмановић, сценографију је урадио Саша Сенковић, а костиме је креирала Сенка Раносављевић.

IMG_0980pabllo.jpgфото С. Дорошки

У улогама наступају: Војвода од Мантове – Стеван Каранац, к.г. из Београда (први пут у улози у овој поставци), Риголето, дворска луда – Жељко Р. Андрић, Ђилда, Риголетова кћерка – Дарија Олајош Чизмић, Спарафучиле – Горан Крнета, Мадалена, његова сестра – Јелена Кончар, Гроф Монтероне – Страхиња Ђокић, Гроф Чепрано – Никола Баста, Грофица Чепрано – Маја Андрић, Маруло – Бранислав Станков, Борса – Игор Ксионжик, Ђована, Ђилдина дворкиња – Марија Митић Васић, Стражар - Владимир Зорјан, Паж – Марија Митић Васић. Учествују Мушки хор и Оркестар Опере и Балет СНП-а.

РИГОЛЕТО је на оперском репертоару СНП-а и 5. октобра! За куповину улазница важе редовни попусти на Билетарници СНП-а.

 


Јелена Лагатор

Tagovi

Komentari (0)