СНП: Уручена УБУС-ова награда - Наташа Бошковић

Синоћ, 6. новембра 2019. на великој сцени Српског народног позоришта, након успешног извођења комичног балета Враголанка и овација публике учесницима, уследио је програм уручења награде „Наташа Бошковић“, коју Удружење балетских уметника Србије више од двадесет година додељује заслужним уметницима.

IMG_4151.jpgфото: А. Рамадановић

Жири за доделу награде „Наташа Бошковић“ у саставу: Далија Иманић Савић (председник), Константин Тешеа и Јовица Бегојев, донео је једногласну одлуку да се награда „Наташа Бошковић“ за сезоне 2017/18. и 2018/19, додели прваку Балета Српског народног позоришта Андреју Колчериуу, за остварену улогу Армана Дивала у балету Дама с камелијама у режији и кореографији Крунислава Симића, која је премијерно обновљена у октобру 2018.

Пре званичног дела програма уручења, поздравном речју се обратио Тони Ранђеловић, директор Балета Српског народног позоришта. Потом се публици обратила Марија Бајчетић, председница УБУС-а која је захвалила СНП-у што је омогућило да уручење буде уприличено на великој сцени. Награда се састоји из плакете, дипломе и новчаног износа. Награде УБУС-а се додељују уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Председница жирија Далија Иманић Савић је прочитала образложење, а потом је трочлани жири уручио награду Андреју Колчеријуу.

Образложење:

Дуги низ година Колчериу потврђује своју изузетну класичну и неокласичну технику, свој ванредан осећај за партнерство као и ретку зрелост и промишљеност у приступу остваривања својих улога. И овога пута били смо сведоци његове харизме и јаке сценске личности која прелази рампу и не оставља публику равнодушном. Прецизност и лакоћа у извођењу свих захтевних техничких деоница доказује нам да је реч о врсном класичном играчу који ће са правом понети награду "Наташа Бошковић".



Желимо му дугу каријеру и још много упечатљивих улога.

 

 

Јелена Лагатор

 

Tagovi

Komentari (0)