СНП на фестивалима

„Виолиниста на крову“ у Осијеку

Субота, 30. јуна, Виолиниста на крову

 Violinista na krovu - foto M. Polzovic.JPG

 

„Osiječko ljeto kulture“, Осијек, Хрватска

Још једна представа, након две године, биће изведена на „Осијечком љету културе“, када је СНП гостовало 2016. са представом На Дрини ћуприја.
У суботу, 30. јуна, биће изведена представа Виолиниста на крову, по тексту Џ. Стејна и Џ. Бока, у режији Атиле Береша, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта / Újvidéki Színház.
Представа се изводи у Спортској дворани "Градски врт", с почетком у 21 час.

Више о представи: https://www.snp.org.rs/?page_id=11247



„Отпор“ у Краљеву

Понедељак, 2. јула, Отпор,

 

Otpor - foto A. Ramadanović.jpg

5. фестивал АНТИФА, Краљево

Представа Отпор, настала по тексту канадског писца Лија Мекдугала, у режији Соње Петровић, рађена у копродукцији СНП-а, Градског позоришта из Бечеја и Удружења „Артериа“ из Новог Сада.

Играју: Игор Павловић, Тијана Марковић, Марко Савић, Димитрије Аранђеловић и Милица Грујичић. Композитор је Урош Стојнић, драматруг Николина Стјепановић, сценограф Жељко Пишкорић.
То је црнохуморна прича о младим демонстрантима, који се одупиру не само систему, него животу и друштвеним формама… Ради се о групи младих антиглобалиста, који стицајем неких случајних околности, отму бизнисмена, директора фармацеутске корпорације, човека који нема никакву сумњу у исправност система у којем живи, али нема никакво знање о људима са којима одједном улази у сукоб.

Више о представи: https://www.snp.org.rs/?page_id=16958



Комична опера „Поп Ћира и поп Спира“ на Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти

Велика је част да из године у годину Међународни фестивал АРМЕЛ у Будимпешти позива оперске продукције Српског народног позоришта да учествују на том престижном оперском фестивалу.

Pop Ćira i pop Spira - foto S. Doroški.jpg


После три учешћа и освојених награда, одбројавају се дани до 2. јула 2018, када ће на сцени “Palace Of Arts” у Будимпешти бити премијерно изведено домаће оперско дело Поп Ћира и поп Спира академика Дејана Деспића. Подсетимо да је ова опера праизведена 28. марта 2018. у Српском народном позоришту са тријумфалним успехом и да је оцењена као елитни културни догађај.

АРМЕЛ фестивал је такмичарског карактера и ове године у конкуренцији су пет оперских продукција, као и солисти који учествују у тим продукцијама. У нашој представи, у комичној опери Дејана Деспића Поп Ћира и поп Спира, као такмичарски солиста, наступа уметник, тенор из Француске, пореклом из Румуније, Антонел Болдан , који ће певати улогу Пере Тоцилова на српском језику.
Такође, јавност ће моћи да гласа за продукције преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

Више о представи: https://www.snp.org.rs/?page_id=17587

Tagovi

Komentari (0)