СНП: "Крваве свадбе”

Велика хит представа Српског народног позоришта, "Крваве свадбе", 29. и 30. новембра, као и 1. децембра, на сцени „Пера Добриновић“, с почетком у 19.30.

 IMG_4634a_resize.jpg

фото: Срђан Дорошки 

Представа је до сада имала великог успеха освојивши две изузетне награде:

Редитељу Игору Вуку Торбици ЖИРИ за доделу међународне награде „Град театар“ за допринос позоришном стваралаштву (у саставу академик Џевад Карахасан, књижевник, Јелена Лужина, театролог и Жељко Хубач, драматург), а коју додељује истоимени фестивал у Будви, једногласно је одлучио да то престижно признање ове године припадне за режију представе.

IMG_4460a_resize.jpg фото: Срђан Дорошки

 

На 32. Југословенском позоришном фестивал у Ужицу, награда „Ардалион“ додељена је Милици Грујичић за најбољу женску улогу (Вереница) у представи „Крваве свадбе“.

Представа је такође проглашена за најбољу представу у 2018. години на порталу "Belgrade Edt Culture - Топ 10 најбољих представа за 2017-2018. позоришну сезону у Србији"

 

IMG_4690a_resize.jpgфото: Срђан Дорошки

 

"Режија Игора Вука Торбице је изузетна, прецизна, стилизована, симболички снажна, деликатно размештена у оквирима основног минимализма. Глумци играју упадљиво, компактно, колективно, као једно тело, вешто преплићући говор и песму. На сцени је створена заиста посебна атмосфера, налик оживљеном сну."
Ана Тасић, РТС 1, „Културни дневник“, 14. август 2018.

 

Представа је настала у копродукцији „Град театра“ из Будве и Српског народног позоришта из Новог Сада.

 

 

Јелена Лагатор

 

Tagovi

Komentari (0)