Сликање мурала поводом Дана младих у ОШ "Х.Ј.Чмелик"

Поводом Међународног дана младих, који се се обележава од 2000. године са циљем да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената, Канцеларија за младе и ЦК Стара Пазова организују осликавање мурала у дворишту ОШ Јанко Чмелик.

 mural os cmelik.jpg

С обзиром на то да је је овогодишња тема дана везана за трансформацију едукације, мурал се ради на тему Едукација без дискриминације. Јована Цетина, сликарка и Јелена Ђорић Бабин, графичка дизајнерка су у центар мурала поставиле стабло као симбол раста и просперитета, на коме ће се као лишће налазити руке разних боја и величине, које симболизују различитост народа.

Пошто је главни проблем младих и даље је незапосленост, многе активности Канцеларије за младе усмерене на каријерно вођење а упоредо се баве руралним омладинском радом. Учествују у пројекту који има за циљ да мапира услове какве имају млади у сеоским срединама и шта им још треба од активности и од инфраструктуре прилагођене њима. Радионице на ову тему биће у Старој Пазови одржане у септембру.

Tagovi

Komentari (0)