Школа у Старој Пазови обележава 290. година постојања

Основна школа “Бошко Палковљевић - Пинки“ прославља 290 година постојања. Том приликом ученици и наставници припремили су краћи филм о историјату установе а уприличена је и изложба фотографија у школи.

 Skola Pinki.jpg

Старопазовачка основна школа давне 1730. године у близини Православног храма у такозваном "Српском крају" Старе Пазове. Велика прослава за рођендан ове установе са богатом традицијом није одржана због тренутне здравствене ситуације, али је јубилеј обележен он лајн приредбом и изложбом у школи.

Тања Глишић, наставница у овој школи коју је некада и она похађала, али и њен отац, деда и прадеда, каже да су јако лепе реакције свих оних коју су погледали филм јер он обилује старим фотографијама бројних генерација.

У двадесетоминутни филм ученика и наставника стао је само део богате историје школе “Пинки” која је изнедрила је бројне данас успешне људе.

Зорица Јовичић, директорка школе каже да је школа увек била на том месту, да се зграда мењала, рушила и дограђивала, а је посебно интересантно да за 290 школских година она ни једном није прекидала са радом.

У више наврата је објекат ове старопазовачке школе адаптиран, а уз помоћ локалне самоуправе 2021. почеће обимна реконструкција школе, која ће добити савремен изглед и бити прилагођена потрбема свих ученика, којих је тренутно 720.

Tagovi

Komentari (0)