СJАJНИ ЂОРЂЕ КОПРИВИЦА МЕЂУ 16 НАJБОЉИХ У ОДЕНСЕУ

НАШ ПАРА-БАДМИНТОН РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ЂОРЂЕ КОПРИВИЦА СТИГАО ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА НА VICTOR DENMARK PARA-BADMINTON PRESENTED BY DANISA, КОJИ СЕ ОД 15. ДО 20. ОКТОБРА 2019. ОДРЖАВА У ДАНСКОJ -

 Victor Denmark Para-Badminton presented by Danisa_Djordje Koprivica.jpg

 

Српски пара-бадминтон репрезентативац Ђорђе Копривица показао се у лепом светлу на Victor Denmark Para-Badminton presented by Danisa коjи се од 15. до 20. октобра 2019. одржава у Оденсеу уз учешће од готово 200 такмичара са више континената. Наш играч jе у мушком синглу категориjе СС6 успео да преброди такмичење у групи у коjоj jе забележио победе над Данцем Грегерсом Ритером Мелдхедеом (21:10, 21:12) и Холанђанином Сун Jонг Лиjем (22:20, 17:21, 25:23) и пораз од трећег носиоца, Бразилца Виктора Гонцалвеса Тавареса (21:10, 21:9). На таj начин Копривица се пласирао међу 16 у овоj конкуренциjи. У борби за четвртфинале изгубио jе од Ирца Ниала Меквеигха (21:7, 21:8). Иначе, турнир у Данскоj jедан jе од квалификационих за пласман на Параолимпиjске игре у Токиjу 2020.

 

”Ђорђе Копривица имао jе одличан наступ у Оденсеу, да будем потпуно искрен, неочекивано добар с обзиром да jош увек нема ни близу довољно искуства на овако jаким интернационалним такмичењима. У кључним тренуцима у мечевима у групи, успевао jе да задржи самопоуздање и вероватно надмаши своjе тренутно реалне могућности. У другоj фази такмичења, противник jе jедноставно био бољи и квалитетниjи и ту нема за чим да жалимо. Добро смо уочили где смо и на чему треба даље да се ради како би се Корпивица прикључио наjбољима на свету. Мислим и да таj тренутак ниjе предалеко али до тада, неопходно jе много труда и паметног рада као и до сада. Jош jедном честитке Ђорђу на сjаjном наступу и залагању у Данскоj”, казао jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Параолимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу Ђорђа Копривице на турниру у Данскоj.

 

Београд, 19. октобар 2019.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)