СИМПОЗИЈУМ О НАЈНОВИЈИМ НАУЧНИМ ДОСТИГНУЋИМА У ФИЗИЦИ

 

САНУ_1.jpg

У петак, 23. марта, у 9.30, у Свечаној сали САНУ биће приређен СИМПОЗИЈУМ О НАЈНОВИЈИМ НАУЧНИМ ДОСТИГНУЋИМА У ФИЗИЦИ, у организацији Фондације „Проф. др Марко В. Јарић“ и Физичког факултета Универзитета у Београд,а под покровитељством САНУ. Том приликом ће свечано бити додељана награда за изузетна научна достигнућа у физици „Марко В. Јарић” за 2017. годину.

Током трајања симпозијума, 23. и 24. марта, научној и општој јавности представиће се двадесетак врхунских српских физичара, већим делом из расејања. Првог дана у Свечаној сали САНУ, а другог дана у сали на Физичком факултету.

„Фондација Проф. др Марко В. Јарић обележава две деценије постојања и додељивања најугледније награде у физици у нас, а по свему судећи и у науци уопште, коју је један новинар још на почетку надахнуто назвао ’српским Нобелом’. Основана је да сачува успомену на рано преминулог Марка Јарића, који је у своје време сматран једним од најбољих у свету у својој области, а и дан-данас је веома цитиран у научним чланцима”, објашњава проф. др Илија Савић, председник УО Фондације Проф. др Марко В. Јарић.

  

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)