Симпозијум Новости у хуманој репродукцији

Тринаести по реди симпозијум Новости у хуманој репродукцији „Од донације јајних ћелија до донације митохондрија. Има ли ту ризика?“ биће отворен у четвртак, 5. децембра, у 17.30, у Свечаној сали САНУ. Преостала два дана, 6. и 7. децембра, скуп ће се одвијати у Хотелу М.

Screenshot 2019-12-03 at 16.32.20.png

Симпозијум ће се бавити најактуелнијим достигнућима и проблемима из целокупног спектра истраживања у хуманој репродукцији. Главне теме су очување плодности, презервација фертилитета-онкофертилитет, донација јајних ћелија и сперматозоида у Србији – шта каже струка, закон, пацијенти, искуства региона у решавању регулаторних и практичних аспеката донације, легислатива у вантелесној оплодњи, контрола квалитета/акредитација центара за вантелесну оплодњу, social egg freezing, новости из феталне патологије, као и демографски изазови у Србији.

На скупу ће говорити велики број овдашњих и страних експерата из области хумане репродукције. Рад симпозијума ће се одвијати у виду пленарних предавања, усмених и постерских презентација прихваћених радова, панел дискусија и округлих столова.

Програм.

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)