СИМБОЛ КАО НАЧИН КОМУНИКАЦИЈЕ интернет презентација радова/изложбе

Центар за културу Гроцка

Немања Обрадовић

СИМБОЛ КАО НАЧИН КОМУНИКАЦИЈЕ

интернет презентација радова/изложбе

петак 3. април од 19h

#ОстаниКодКућеУзКултуру 

 

 kc_grocka_2.jpg

Позивамо Вас да у петак, 3априла 2020. године од 19 часова посетите интернет презентацију самосталне изложбе скулптура и рељефа „Симбол као начин комуникације“ примењеног уметника Немање Обрадовића. Уместо у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, изложба ће бити представљена на сајту и Фејсбук страници установе, приказујући инспиративне радове и уметничке праксе перспективног младог аутора.

Будући да су потребе за културним садржајима у стању самоизолације и уздржавања од социјалне интеракције огромне, култура на сваком кораку показује савременост, виталност и прилагодљивост коришћењем дигиталних технологија, које су јој омогућиле изразитуинтерактивност.

Установа је отуд донела одлуку да се галеријски програм као вид подршке уметницима ипак одржи – и реализује у сусрет публици, у виду дигиталних презентација. Такође, свим уметницима који због актуелног стања у земљи остају без свог излагачког термина у галерији Ранчићеве куће, излагање ће бити омогућено у наредном периоду. 

 kc_grocka_1.jpg

Скулптуре и рељефи Немање Обрадовића представљени у оквиру излагачког концепта  „Симбол као начин комуникације“ својим складним формама враћају нас у детињство човека и уметности, где доминирају јасноћа и сведеност представа, а облик изражава симбол или идеју. Поигравање ликовним елементима и апстраховањем појмова,акцентованих бојом, исказује тежњу ка целовитом и естетски одређеном уметничком предмету. Радови су изведени комбиновањем и сучељавањем различитих техника и материјала, сведених и наративних решења, при чему доминирају асоцијативна органска форма и топлина дрвета. Називи скулптура и рељефа као што су Талас, Цепелин, Летач, Ветар и крила, Плодови... откривају теме и мотиве којима се аутор изражава, приказујући стваралачки и лични однос према феномену облика и кретања у простору - наводи Зорица Атић, историчарка уметности.

 

Немања Обрадовић (1993) рођен је у Београду. Средњу школу примењених уметности завршава у Шапцу, да би 2018. године дипломирао на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду, одсек Примењено вајарство, у класи проф. Ненада Вацића. Мастер студије завршио је 2020. године у класи проф. Вукашина Миловића. Добитник је студентске 2. награде на конкурсу „Предузетникус“, као и награде за идејно решење подних облога компаније Tarket (2019). Остварио је учешће на групним изложбама, од којих издвајамо Пролећну изложбу у УП „Цвијета Зузорић“ (2019). Учествовао је у раду ликовних колонија (Тршић, 2019) и уметничких радионица. Ово је прва самостална презентација радова перспективног младог уметника.

Живи и ради у Београду.

 

 #ОстаниКодКућеУзКултуру 

 

https://www.kulturagrocka.rs/  

 

--

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)