Сценско читање текста Филипа Грујића „Вилица Ебена Бајерса“, 20. јуна у „Радионици“

Сценско читање текста Филипа Грујића „Вилица Ебена Бајерса“, биће одржано 20. јуна (17,00) у „Радионици“, новом сценском простору Народног позоришта у Београду, у улици Гундулићев венац 50. 

 

4.jpg

 

Режија је поверена Јовани Томић, а у подели су Вучић Перовић, Сузана Лукић, Павле Менсур, Зоран Ћосић, Владан Гајовић, Сузана Петричевић, Ивана Шћепановић, Зорана Бећић Ђорђевић, Данијела Томовић и Данијела Угреновић.

Драма “Вилица Ебена Бајерса” настала је као покушај да се дају одговори на пар питања: колико је човеку потребно да би се осећао живим и како је могуће да оно што је некад било скрајнуто, данас постане поп култура (а да се ништа практично не промени), а оно што је некад било мејнстрим данас буде до краја заборављено? Да ли је потребно да одређене теме постану историја да би се чуо глас људи који су указивали на проблеме у друштву? Осим друштвено-политичке теме, средиште драме је тема људске жеље за константним тражењем нечег више, било да се ради о једноставним ужицима, природним нагонима или о тражењу смисла, за који се, на крају, испостави да је увек на крају сваког смисла. 

Kомпозитор је Лука Мејџор, док је за визуелни идентитет задужен Изванредни Боб. 

Тијана Мићановић је организаторка, а Милош Голубовић продуцент.

Ово ће бити треће јавно читање текстова савремених аутора из региона на сцени Радионица Народног позоришта у Београду. 

Сцена је отворена 23. априла драмом Тање Шљивар "Kао и све слободне девојке", у режији Иване Вујић.

У међувремену, 19. маја, одржано је и читање текста Лејле Kаламујић „Људождерка или како сам убила своју породицу“, у режији Ане Kонстантиновић.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)