САНУ: Предавање „Улога јавног интелектуалца у дигиталном добу”

Професор др Мајкл Керен одржаће предавање „Улога јавног интелектуалца у дигиталном добу” – у среду, 26. септембра , у 12 сати, у Свечаној сали САНУ.

 Michael-Keren-uloga-intelektualca-u-javnom-dobu.jpg

Проф. др Мајкл Керен је израелски политиколог. Тренутно је декан Факултета за комуникације, друштво и управљање при израелском Академском колеџу Емек Језреел. Био је управник Катедре за политичке науке на Универзитету у Тел Авиву, директор Бронфман центра за медије јеврејског народа и директор Центра за Бен-Гурионово наслеђе. Између 2002. и 2017. године имао је статус професора-истраживача на Универзитету у Калгарију, Канада.           

– На предавању у Српској академији наука и уметности говорићу о улози јавних интелектуалаца у малим земљама, попут Србије и Израела, као чувара историјског наслеђа и водича ка будућности. Показаћу како се израелски научници, писци и уметници носе са два питања важна за сваку националну државу: односом према сопственој дијаспори и третманом националних мањина које живе у оквиру њених граница – каже проф. др Мајкл Керен.

Професор Керен је аутор великог броја књига из области политичких наука, а предавања је држао на универзитетима и у научним институцијама у Северној Америци, Европи и Азији.

 

Срдачан поздрав,

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

 

Српска академија наука и уметности

Tagovi

Komentari (0)