САНУ: Научно-стручни скуп - „Примена дигитализације у култури и науци”

„Примена дигитализације у култури и науци” – назив је научно-стручног скупа који ће бити отворен у петак, 16. новембра, у 10 сати, у сали Аудиовизуелног архива и Центра за дигитализацију САНУ (Вука Караџића 3). Том приликом биће речи о дигитализацији националног културног наслеђа као дугорочном стратешком пројекту, покушају достизања врхунских стандарда у дигитализацији културног наслеђа у оквиру Аудиовизуелног архива и Центра за дигитализацију САНУ, те правним и процедуралним оквирима дигитализације културног наслеђа.

 Screen Shot 2018-11-14 at 2.59.35 PM.png

 

– Ова област је не само у нашој земљи већ и у свету у великој мери запостављена, јер не постоје општеприхваћени стандарди када је реч о процедурама дигитализације културног наслеђа, нити постоје јасно дефинисани правни оквири у којима се она одвија. Стручњаци из различитих области ће на скупу изнети своје виђење решавања овог проблема у Србији којим би се успоставили јединствени правни оквир и процедурални стандарди компатибилни са доминантним стадардима у свету – каже академик Александар Костић, члан Програмског одбора скупа.

 

Овај догађај се организује у сарадњи Института за упоредно право, Института „Михајло Пупин“ и Српске академије наука и уметности.   

 

Програм скупа је у прилогу.

Tagovi

Komentari (0)