САНУ: Научни скуп поводом педесетогодишњице смрти академика Милутина Радовановића

У четвртак, 15. новембра, у Свечаној сали САНУ биће приређен научни скуп поводом педесетогодишњице смрти академика Милутина Радовановића. Приликом отварања, у 10 сати, окупљенима ће се обратити академик Владимир С. Костић, председник САНУ, академик Драгослав Маринковић и академик Владимир Стевановић.

 Milutin Radovanović.png

О академику Радовановићу, реномираном стручњаку у областима еволуционе биологије, филогеније, зоогеографије и упоредне морфологије водоземаца, гмизаваца и водених мољаца, односно о његовом великом научном делу, говориће: Георг Џукић, Љиљана Томовић, Милош Калезић, Александар Урошевић, Тања Вуков, Ана Ивановић, Ивана Живић и Јелка Црнобрња Исаиловић.

 

„Скуп није посвећен само сећању на академика Радовановића нити је то само омаж истакнутом ствараоцу, већ је превасходно посвећен успостављању веза између истраживања којима се Радовановић бавио и савремених истраживања из истих области. Циљ је одговорити на питање да ли се још увек иде путевима на које је он закорачио или које је утро. Уз то, требало би на овом месту осветлити или појаснити поједине моменте из његовог живота који су остали непознати или недоречени”, наводе организатори скупа.

 

У прилогу су програм и сажетак предавања о доприносу  академика Миловановића.

 

 

Драгана Младеновић

Tagovi

Komentari (0)