САНУ: 2547. концерт у Галерији Српске академије наука и уметности

Програм 2547. концерта у Галерији Српске академије наука и уметности

Четвртак, 21. фебруара  2019. у 18 часова

Кнез Михаилова  35.  Тeл.  20 27 167, 20 27 244.  Факс 20 27 201

Улаз је слободан

  

Sanu1.jpg

ТОМИСЛАВ МИЛОШЕВИЋ дипломирао је и магистрирао виолу у класамапрофесора Петра Ивановића и Љубомира Милановића на Факултету музичке уметности у Београду; завршио и специјализацију из камерне музике у класи проф. Уроша Пешића. Усавршавао се на мајсторским курсевима код Б.Сјогрена, Ф.Лермера, У.Врохема, П.Нововића и Ј.Резничека. Један је од оснивача Гудачког квартета Мокрањац са којим је остварио бројне концерте у земљи и иностранству,снимио компакт-диск са делима домаћих композитора и остварио бројне снимке за радио и телевизију. Са Гудачким триом Musica Viva имао је концерте у земљи и иностранству, међу којима се издваја наступ у Капели Краљичине гарде при Бакингемској палати у Лондону под покровитељством принцезе Александре од Кента. Са гудачким квартетом и камерним оркестром Олесунд имао је концерте у Норвешкој. Био је члан камерних оркестара Београдска симфонијета и Camerata Serbica. Наступао је са значајним домаћим и иностраним уметницима. Радио је у Школи за Музичке таленте у Ћуприји а сада делује као професор виоле у Музичкој школи Мокрањац у Београду. Поред тога, ангажован је на Факултету уметности у Косовској Митровици у звању ванредног професора.

 

757z468_kontrabasi.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КРИСТИНА УШЉЕБРКА завршила је основне студије контрабаса у класи проф. Срђана Стошића на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, а мастер и специјалистичке студије у класи проф. Слободана Герића на Факултету музичке уметности у Београду. Похађала је мајсторске курсеве код: Алберта Бочинија (професора Конзерваторијума у Женеви), Милтона Маскадрија (са УниверзитетаЏорџије) и Руслана Лутсика (професора Академије у Берну и соло контрабасистеЦиришке опере). Наступала је у оквиру камерних састава и као солиста у таквим салама као што су: Музичка галерија Коларчеве задужбине, Велика сала Студентског културног центра, сала Музичке школе Станковић у Београду, Гимназија и Народни музеј у Крагујевцу итд. Свирала је у је са Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије, оркестрима Camerata Serbica, Макрис, Оркестром Нове београдске опере, гудачким оркестром United Strings of Serbia, Јеврејским камерним оркестroм итд. Предаје контрабас у музичким школама Стеван Мокрањац у Краљеву и Петар Коњовић у Београду.

ВЕРА ГАТАЛИЦА је рођена у Новом Саду где је завршила основну и средњу музичку школу Исидор Бајић. Студије клавира започела је на Академији уметности у Новом Саду 1992. у класи проф. Арба Валдме, а завршила  1997. у класи  проф. Кемала Гекића. Године 1994. бирана је за најбољег студента факултета а већ током студија радила је као уметнички сарадник на катедри за дувачке инструменте. Магистарске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Јокут Михаиловић. Током школовања освајала је високе награде на свим такмичењима на којима је учествовала. Наступала на више стотина концерата. Радила је на Факултету уметности у Косовској Митровици  као уметнички сарадник на катедри за дувачке и гудачке инструменте.

 

Захваљујући СОКОЈ-у концерти су ослобођени ауторске накнаде.

 

 

Следећи концерт:

Филип Томић, виолончело
Јована Радовановић
, клавир

Понедељак, 25. Фебруара, у 18 часова

 

 

Драгана Младеновић

Tagovi

Komentari (0)