СА ДОРЋОЛА ДО АДЕ У НЕДЕЉУ ПОД МОТОМ „БЕЗБЕДНИ НА БИЦИКЛУ“

Београдска Бициклиjада одржаће се у недељу, 19. маjа, под мотом „Безбедни на бициклу“.  Ова манифестациjа за последњих 16 година постала jе водећа те врсте у региону. Традиционално, више хиљада учесника свих узрасних категориjа учествуjе у лаганоj, рекративноj вожњи са неколико основних порука: Бициклом до здравља (важност редовне физичке рекреациjе кроз рекреативни бициклизам као промоциjа активног и здравог живота), бициклом до посла (по узору на многе европске престонице), еколошка димензиjа рекреативног бициклизма, туристичка промоциjа Београда, безбедни на бициклу.

 

Screen Shot 2019-05-15 at 12.56.20 PM.png 

 

У недељу, око 10.30 часова, на платоу испред СРЦ “Гале Мушкатировић” почеће информативни програм. Учесници ће добити инструкциjе, водитељ програма ће уз организаторе слати поруке да Бициклиjада ниjе трка већ рекреативна вожња. Такође, даваће се информациjе везане за еколошку димензиjу и рециклирање. У 11 часова на знак директора Бициклиjаде, колона ће лагано кренути бициклистичком стазом до циља – Аде Циганлиjе. По доласку на циљ, на бини ће почети забавно-музички програм, обраћање спонзора и наградна лутриjа. Програм се завршава око 13 часова.

Бициклиjада ће се одржати под покровитељством Секретариjата за спорт и омладину града Београда и уз партнерство са Агенциjом за безбедност саобраћаjа Републике Србиjе и JП Ада Циганлиjа.

 

Tagovi

Komentari (0)