Сениори Б спремни за Европско првенство

УОЧИ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА СЕНИОРЕ ДО 23 ГОДИНЕ (КРУШВИЦЕ, ПОЉСКА, 2-3. СЕПТЕМБАР 2017)

 

Сениори Б спремни за ЕП

 

Aleksandar Bedjik i Igor Djeric   Foto VSS.jpg

У суботу и недељу, 2. и 3. септембра, у Крушвицама ће бити одржано Прво европско првенство за сениоре до 23 године на коjем ће се огледати и две српске посаде –Игор Ђерић и Александар Беђик чу дубл скулу и Душан Славнић у скифу. – Беђик: Надамо се да можемо до постоља. – Славнић: У Крушвицама ћу покушати да направим добар увод у скифу за наредну сезону

 

Троjица српских репрезентативаца последњег дана августа 2017. путуjу у пољске Крушвице где ће 2. и 3. септембра бранити боjе Србиjе на Европском првенству за сениоре до 23 године. Чланове дубл скула Игора Ђерића и Александра Беђика и скифисту Душана Славнића на попришту првог континенталног шампионата за млађе сениоре дочекаће њихови тренери Александар Ивковић и Душан Ковачевић коjи су у Пољску стигли дан раниjе. Сви они ће имати jош два дана да скуjу план наступа на такмичењу на коjем ће се за одличjа борити веслачи и веслачице из 30 земаља. Штрокер дубл скула Александар Беђик на шампионату у Крушвицама ставиће тачку на своj стаж у конкуренциjи млађих сениора. Пред одлазак у Пољску Беђик jе био велики оптимиста. Како jе истакао Ђерић и он, коjи иза себе у овоj сезони имаjу “уписане” наступе у четверцу без кормилара на три велика светска такмичења (осмо место на Светском купу у Београду, 10. место на Европском првенству за сениоре у Рачицама и пето место на Светском првенству за сениоре до 23 године у Пловдиву), максимално су спремни да у два дана шампионата у Крушвицама извуку оно наjбоље из себе.

 Dusan Slavnic.jpg

– Надамо се до можемо и до медаље у Пољскоj, иако смо свесни да ће пут до постоља бити изузетно тежак. Одмах након Светског првенства за сениоре до 23 године у Пловдиву, где смо у четверцу без кормилара са Лазићем и Обрадовићем освоjили пето место, Ђерић и jа смо сели у дубл скул. Од самог почетка смо ухватили добре брзине, из тренинга у тренинг ишли узлазном линиjом и мислим да смо досегли ниво коjи jе неопходан да бисмо размишљали о високом пласману. У Крушвицама jе приjављено девет дубл скулова, од коjих jе само Словениjа у истом саставу наступила на планетарном шампионату у Пловдиву, коjи jе завршила на седмом место. Међутим, многе остале посаде чине веслачи коjи су учествовали на том такмичењу, али коjи су веслали у неким другим чамцима. У сваком случаjу поред Словениjе и Грци, Немци и Румуни имаjу сjаjне посаде и ове четири репрезентациjе ће нам, судећи по резултатима, бити наjвећи конкуренти за постоље – истакао jе Беђик и додао – Мени jе ово последња година у сениорима Б и jарко желим да се медаљом опростим од ове узрасне конкуренциjе. То би ми био додатни мотив да снажно кренем у сусрет наредноj сезони и да већ у првоj години стажа у сениорима А изборим своjе место у репрезентациjи за велика такмичења.

Скифисти Душану Славнићу ће, за разлику од Ђерића и Беђика, Европско првенство за сениоре до 23 године бити прво велико међународно такмичење у 2017.

– Већи део сезоне сам провео у четверцу без кормилара у коjем су поред мене веслали и Цвиjетић, Ристић и Раjић. Међутим, оваj чамац ниjе успео да се домогне Светског првенства за сениоре до 23 године, па сам после тога сео у скиф, дисциплину коjа ме jе одувек много привлачила, али коjоj се никада нисам озбиљно посветио. Успео сам да на Изборноj регати испуним норму за учешће у Крушвицама и пресрећан сам због тога. Ипак, с обзиром да имам свега месец дана тренинга у скифу и само две трке у овом чамцу, и то оне на Изборноj регати, на шампионат у Крушвице путуjем пре свега са жељом да проверим себе и да евентуално направим добар замаjац за наредну сезону, у коjоj ћу, такође, моћи да се такмичим у овоj узрасноj конкуренциjи. Волео бих да своjу последњу годину стажа у сениорима Б од почетка до краjа проведем у скифу и да цео припремни програм прилагодим њоj. На таj начин би видео колико заиста вредим у овоj дисциплини. Међутим, одлуку о томе ће донети и моj тренер – казао jе Славнић – У Пољскоj ме очекуjе изузетна конкуренциjа. Приjављено jе 18 чамаца, а по свему судећи наjозбиљниjи фаворити за злато биће Румун Еначе и Бугарин Jотов, финалисти планетарног шампионата за млађе сениоре у Пловдиву. О свом коначном пласману не размишљам. Циљ ми jе да из трке у трку, а имаћу их четири у два дана, пружам све боља издања, а на краjу ћу видети за коjе место ће то бити довољно.

Жреб и свечано отварање шампионата биће одржани у петак. Дан касниjе на програму су квалификациjе и репесажи, док jе недеља резвервисана за полуфинала и финала.

Београд, 31. август 2017.                                       Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Фото галерија

Dusan Slavnic.jpg
Aleksandar Bedjik i Igor Djeric   Foto VSS.jpg

Komentari (0)

Повезане вести