Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

Према извештају који је Завод за јавно здравље Суботица упутио Градском штабу за ванредне ситуације а везано за eпидемиолошку ситуацију у вези са инфекцијом KОВИД-19, од почетка епидемије, a закључно са 03.08.2020. године, на подручју града Суботице регистровано је 310 оболелих лица. Овај број за територију Севернобачког округа износи 384.

Subotica2.jpg 

Од почетка епидемије КОВИД-19, на територији града имамо забележана 12 смртна исхода која се могу довести у везу са овим обољењем. За територију Севернобачког округа, број смртних исхода износи 14.

Према подацима Опште болнице у Суботици, током викенда (од петка до понедељка) у Ковид респираторној амбуланти  болнице обављено је 65 прегледа, а 25 пацијената задржано је на болничком лечењу. У истом периоду, у  Ковид делу болнице умрло је пет пацијената са територије

Севернобачког Округа. Четири пацијента су из Суботице (три пацијенткиње старости 94, 87 и 84 године, док је пацијент мушког пола старости 71 годину), и један пацијент мушког пола старости 76 година из Бачке Тополе.

На даље кућно лечење и изолацију отпуштено је током викенда укупно 18 пацијенатa. Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице (Ковид инфективно одељење,Ковид центар, Ковид јединица интензивног лечења) налази укупно 94 пацијената. Седам пацијената налази се у Ковид јединици интензивног лечења, од тога четворо на механичкој вентилацији.

Тренутна епидемиолошка ситуација обољења КОВИД-19 се и даље оцењује као неповољна, и зато апелујемо на грађане да се понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби.

Tagovi

Komentari (0)

SQL error:

Description: SQLSTATE[HY000]: General error: 1615 Prepared statement needs to be re-prepared

Query: SELECT * FROM Element WHERE 1 AND Element.UIDElementGroup='3dc0dc22-e1bb-46db-b912-d6f0b1ab2a7f' AND IsVisible = 1 AND IntTag1 = 23375 ORDER BY RAND() LIMIT 1

Stack trace: File: /home/asrbijac/public_html/engine/class/core/Base.class.php Line: 571 function: Query

File: /home/asrbijac/public_html/news-page.php Line: 457 function: Query


Fatal error: Call to a member function rowCount() on null in /home/asrbijac/public_html/engine/class/core/sql.class.php on line 111