Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

Тренутна епидемиолошка слика према подацима од 29. јуна 2020. је да је 21 лице на нивоу округа позитивно на COVID-19, од тога три лица су на болничком лечењу, а остали су у кућној изолацији са лакшом клиничком сликом.

Subotica.jpg 

Од почетка проглашења пандемије COVID-19 на нивоу Севернобачког округа са данашњим даном регистовано је укупно 112 лица позитивних на вирус ковид, од чега у Суботици 82 лица, у Бачкој Тополи 27 и Малом Иђошу 3.

Препорука грађанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

Битно је напоменути да маске и даље не морају бити хируршке – све нехируршке и заштитне маске које грађани евентуално сами направе су прихватљиве.

Апелујемо на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих, а на млађу популацију да се не окупљају у већем броју у затвореном простору с обзиром на то да млађи људи све више обољевају од COVID-19.

Кризни штаб наставља да са највећом пажњом, из дана у дан, прати развој епидемиолошке ситуације у граду и о свему обавештава грађане.

Tagovi

Komentari (0)