Самбо: ДВЕ ЕВРОПСКЕ БРОНЗЕ У РУМУНИJИ 

 sp-gajic_620x0.jpg

Српски самбисти, Владимир Гаjић (+ 100 кг) и Дмитри Герасименко (до 90 кг), освоjили су бронзане медаље на Светском првенству у Букурешту, у конкуренциjи 439 бораца из 80 земаља. Гаjић, такмичар новосадске Славиjе, иначе вицешампион Европе, имао jе сjаjан наступ у жестокоj конкуренциjи 21 колоса, победама у уводна два кола, али jе у трећем изгубио од великог шампиона Бека Бердзенишвилиjа из Грузиjе. Ипак, у репасажу се триjумфом изборио за меч коjи доноси бронзу у коjем jе до жељене медаље стигао победом над Габриjелом Ербретом из Француске и освоjио своjе прво сениорско светско одличjе.

Герасименко, узданица новосадског Спортикуса, после три узастопне победе, у полуфиналу jе изгубио од Белоруса Степанкуа, иако jе резултат био 1:1, али jе последњи бод припао супарнику и тиме га одвео у финале. У борби за бронзу, Герасименко jе ефектно победио Валентина Жордина из Француске.

– Обоjица су изузетно зрело одрадили сваки меч, наступили потпуно припремљени, максимално се придржавали тактике и резултат ниjе могао да изостане – каже др Патрик Дрид, селектор репрезентациjе Србиjе.

Преостала два српска такмичара, Мирослав Беговић (до 74 кг) и Душан Jандрић (до 68 кг) у комбат самбу нису успели да се домогну борбе за медаље.

 

Tagovi

Komentari (0)