СОЛИСТИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА НАСТУПАЈУ У ВЕРОНСКОЈ АРЕНИ СА НАЈВЕЋОМ СВЕТСКОМ БАЛЕТСКОМ ЗВЕЗДОМ СЕРГЕЈЕМ ПОЛУЊИНОМ

 Балет „Ромео и Јулија“ у продукцији Сергеј Полуњин фондације и Полуњин инк из Велике Британије,  почиње са припрема за наступ у Арена ди Верона у Италији са светски прослављеним балетским играчем Сергеј Полуњином у насловној улози. Ове сезоне у свој ансамбл уврстиће  и четири солиста Балета Народног позоришта у Београду.

 1.-2012-Arena-di-Verona_Foto-Ennevi.jpg

Дејан Коларов, Татјана Татић, Игор Пастор и Јована Несторовски, наступиће у балету С.Прокофјева „Ромео и Јулија“. Кореографију и режију потписује

Polunjin.jpg

Јохан Коборг некадашњи солиста Краљевског балета из Лондона и директор Балета у Букурешту а Јулију ће одиграти Алина Кодзокару такође солиста Краљевског балета из Лондона. Сценографију потписује Дејвид Умемото а раскошне костиме,  чувени дизајнерски тим Долче и Габана.

Ово је наставак успешне сарадње Народног позоришта и Сергеја Полуњина, која је започела марта 2019. године, када је чувена звезда наступила на Великој сцени Народног позоришта,  а наставља се на изузетан начин, промоцијом и ангажвањем наших солиста на светској турнеји у Италији.

Један од најсачуванијих римских амфитеатара који се још увек користи, Арена ди Верона  прима 11000 људи и познат је по музичким догађајима у којима наступају највећа светска имена, а за балет “Ромео И Јулија” влада велико интересовање, карте су плануле за један дан.

Овај балет са највећом светском балетском звездом и солистима из Србије, публика из целог света моћи ће да види 26. августа 2019. године.

 

                                                                Маркетинг Народног позоришта

Фото галерија

Dejan Kolarov.jpg
Igor Pastor.jpg
Jovana Nestorovski.jpg
Tatjana Tatic.jpg

Tagovi

Komentari (0)