ШЕКУЛАРАЦ САХРАЊЕН У АЛЕJИ ЗАСЛУЖНИХ ГРАЂАНА 

Чувени фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Драгослав Шекуларац сахрањен jе у четвртак у Алеjи заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Од Шекиjа су се опростили породица, приjатељи, некадашњи саиграчи, представници Звезде, Партизана, ОФК Београда, Фудбалског савеза Србиjе, као и цео први тим црвено-белих. Између осталих ту су били и изасланик председника Александра Вучића Никола Селаковић, академик Матиjа Бећковић, познати тренер Душан Баjевић, легендарни кошаркаш Зоран Славнић. Душан Маравић, коjи jе играо са Шекуларцем, подсетио jе да jе чувени фудбалер био jако популаран широм света.

sp-SEKI-glavna-sahrana_417_620x0.jpg

 

 

– У име нас срећника коjи смо с тобом играли можда нисмо имали времана и прилике да ти кажемо за живота, па ћемо сада. Не само да си био наjбољи, наjпопуларниjи међу нама, него си био наjбољи међу нама. Ми смо с тобом играли, али смо те и гледали опчињени твоjим маjсторством. Где год смо били широм света ти си доминирао. Био си раван Пелеу и Гаринчи, тада наjбољим фудбалерима на свету, био си магнет за навиjаче коjи су долазили тебе да гледаjу. Рецимо, у Сплит се тада путовало спаваћим колима, а навиjачи су ноћу заустављали воз да те виде. Био си наjтрофеjниjи међу нама, а осваjао си трофеjе и као тренер. И ту си доказао да си наjбољи – рекао jе Маравић, после чега jе уследио аплауз више стотина људи на гробљу.

У име породице од легендарног фудбалера опростио се брат Мирко Шекуларац.

– За њега jе живот био игра, волео jе шалу. Била jе привилегиjа бити члан његове породице. И сада када си отишао направио си чудо, уjединио си људе свих вера и нациjа са свих континената. Надам се да ће твоj синовац коjи игра фудбал у Шваjцарскоj да настави традициjу – поручио jе он.

Упечатљив детаљ остаће и порука на венцу “Праве легенде никад не умиру”…

Раниjе данас, на стадиону “Раjко Митић” одржана jе комеморациjа у част непоновљивог фудбалског шармера, дриблера, званично друге Звездине звезде.

Jедан од наjбољих фудбалера икад на овим просторима преминуо jе у суботу у 82. години.

 

Tagovi

Komentari (0)