СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

СРЕДА, 18. НОВЕМБРА 2020.

Директорка Дома здравља др Рената Миклош саопштиила је, на  седници Штаба за ванредне ситуације одржаној данас, да су на територији новокнежевачке Општине регистрована24 активна случаја заразе вирусом корона, са благим клиничким симптомима, који се налазе у кућној изолацији исвакоденвно их прате“  полиција и лекари Дома здравља.

 

IMG_0703.jpg

-Повећан је број прегледа у Дому здравља у Ковид амбуланти, рекла је др Рената Миклош.- Ради се лабораторијска дијагностика, тест и, по потреби, рентгенплућа. Пацијентима се приписује адекватна терапија и упућују се у изолацију, или на даље лечење (у зависности од клиничке слике). Дневно имамо око 30 прегледа, а резултати теста се чекају од једног сата, или три  до четири сата, у зависности од оптерећености службе . Позивам све грађане да се понашају у складу са свим мерама епидемиолошке заштите које је прописала Влада Републике Србије, уз поштовање дистанце, ношење маски и прање руку.

Према речима председника Штаба за ванредне ситуације др Радована Уверића, епидемиолошка ситуација у нашој Општини је погоршана, са повећаним бројем оболелих од корона вируса, али, на срећу, немамо теже оболелих, него су у питању пацијенти са блажим симптомима.

-Једини проблем је чињеница да се повећава број оболелиход ковида 19 међу запосленима у Дому здравља и Полицијској станици, што отежава рад у здравству и полицији, рекао је председник Уверић. Остале установе функционишу без проблема, а договорили смо се да следећој седници Штаба за ванредне ситуације присуствују и представници свих школа и вртића. Придржавамо се свихмера Владе Републике Србије и надамо се да ће епидемија што пре престати.

На крају састанка председник Уверић је говорио о проблему са мигрантима, са којим се суочавамо већ неколико година. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова ових дана је прикупљено више од 200 миграната у Ђали, Српском Крстуру, Мајдану и Рабеу, који су аутобусима пребачени у Прихватни центар у Прешеву.

-Наставићемо акцију, у сарадњи са МУП-ом и начелником Севернобанатског округа, како бисмо на територији Општине имали што мање миграната, али то је проблем са којим ћемо се суочавати годинама, закључује председник Уверић.

Tagovi

Komentari (0)