Репрезентативац Србиjе из шампиона Италиjе прешао у Вепрове

Репрезентативац Србиjе, Игор Тимотиjевић, одлучио jе да се из италиjанског шампиона Milano Seamen-a пресели у редове српског првака, Крагуjевац Wild Boars-a.

timotijevic-min.jpg

Оваj двадесетчетворогодишњи Србин рођен jе у Милану, а за наjдоминантниjи италиjански тим у протеклоj децениjи бележио jе изузетно запажене партиjе на позициjи дефанзивног текла, па jе добио позив да наступа за репрезентациjу Италиjе. Ипак, одлучио се да брани боjе Србиjе за коjу jе већ забележио неколико утакмица.

- Иако сам пре више година имао позив репрезентациjе Италиjе, без двоумљења сам одлучио да играм за Србиjу – каже Тимотиjевић.

timotijevic (2)-min.jpg

У протеклих шест сезона, он jе са Морнарима из Милана освоjио пет шампионских титула, уjедно и jединих у клупскоj историjи, а био jе првак Италиjе и са jуниорском селекциjом. Иза себе има сjаjну сезону, пошто jе био трећи у лиги по броjу секова (3,5). У тоj категориjи предњачио jе у свом тиму, а био jе лидер и у текловима за губитак jарди (7,5 за 41), док jе у укупном броjу теклова био четврти у тиму (21). Како jе у Италиjи отказана сезона због ситуациjе са коронавирусом, Тимотиjевић jе одлучио да кариjеру настави у Србиjи, а за њега ниjе било дилеме у коjем ће то клубу бити.

- Чим сам сазнао да се у Италиjи неће играти првенство, знао сам где ћу играти ове године. Пратим српско првенство и проjекат екипе Вепрова jе привукао моjу пажњу. Пресудно jе било то што одлично познаjем већину играча и тренера и што нас веже заjедничка жеља да се боримо за титулу и ове године – закључио jе Тимотиjевић.

Званична одлука о сезони америчког фудбала у Србиjи jош увек ниjе донета, али се очекуjе да би Прва лига могла да почне краjем августа.

Tagovi

Komentari (0)