Радионица стрип аутора Александра Зографа

Радионица стрип аутора Александра Зографа под називом „Како изаћи на краj са реалношћу” одржана jе на онлаjн платформи Зоом, у оквиру овогодишњег издања Нова Фестивала коjе се одржава од 1. до 12. децембра у Галериjи Милорада Бате Михаиловића у Панчеву, а посвећено jе сарадњи Србиjе и Француцке у области стрипа. На радионици су учествовале прве резиденткиње програма Укрштених резиденциjа на пољу стрипа између Србиjе и Француске, Ализе Де Пен и Драгана Радановић, као и стрип аутори и ауторке из Србиjе и других земаља.

Zografova onlajn radionica 1.jpg 

Саша Ракезић алиас Александар Зограф, уредник и водитељ ове радионице, о концепту коjи стоjи иза наслова „Како изачи на краj са реалношћу” jе рекао: „Обе ауторке са резиденциjе се баве реалним проблемима нашег времена. А поред тога, у доба Цовида-19, сви морамо да се прилагодимо реалноj ситуациjи, шта год мислили о природи пандемиjе”.

На радионици су Ализе Де Пен и Драгана Радановић представиле своjе радове изложене на овогодишњем издању Нова Фестивала, а учесници и учеснице су потом приказали и коментарисали своjе стрип табле, цртеже и илустрациjе на тему „Како изаћи на краj са реалношћу”. Радове су представили стрип аутори и ауторке Марко Малк, Францес Леwтас, Никлас Нензен, Владимир Палибрк, Илиjа Jаковљевић, Данило Милошев Wосток, Раjко Чучак и Дарко Дацовић.

Нова фестивал организуjе Агенциjа КомуникАрт, уз подршку Француског института, Министарства културе и информисања, Града Панчева, и у партнерству са Културним центром Панчева.

 

Тамара Маркић

Tagovi

Komentari (0)